Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boží milosti III

Boží milosti (také fánky) jsou českým velikonočním i masopustním cukrovím z hladkého těsta. Nakrájené a proříznuté se smaží a pak obalují v moučkovém cukru. Připravovaly se především v dřívějších dobách, chutnají ale výborně. Vyzkoušejte!

Hodnocení receptu je 4,8 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

9. 8. 2009 09:57

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie6 654 kJ / 1 590 kcal
Bílkoviny39,31 g
Tuky54,24 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 521 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy211,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Všimla jsem si, že zde jsou již dvakrát vloženy Boží milosti, ale ani jedny neodpovídaly tomu jak je znám já. Tak jsem přišla taky se svou troškou do mlýna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

wendulla1

9. 5. 2012 04:17

úúúžasné... u nás se to taky dědí z pokolení na pokolení... prababička, babička, mamka, jen já je ještě nezkoušela ;-)Ale tyhle vypadají úplně jako od maminky... Mňamka :yes:

Monca.H. Monca.H.

18. 8. 2011 13:58

+7:-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 8. 2010 07:46

Tak si myslím,že toto se nejvíc podobá tomu co se doma dělávalo a na Slovensku tomu říkali chrapně,akorát,že starka dělávala takové jakoby mašle a smažila a obalovala v mouč.cukru.Hodně se to dělávalo na křtiny.;-):yes:+1ukládám si recept

Jenny

11. 7. 2010 18:26

a jéje...:yes:+4:yes:

Dada

18. 2. 2010 18:25

Ano,u nás doma se tomu říkalo Křehoutky. A to o čem píše siderka si myslím bylo z bramborového těsta a byly to Vopeklky.

Zdeňka

10. 2. 2010 14:06

To jsou ty co jsem dlouho hledala.Pamatuji si že my je Babička dělavala,ale nikdy sem si nevzala recept.Tak dlouho jsem hledal až jsem je našla jsou supr.Od te doby co je mam se u nas staly tradicí na každou oslavu.:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-):-)

Marketa

9. 8. 2009 13:15

taky to nejsou takové ty co jsi pamatuju z mládí ale jsou velice dobré. Jen se necukrují ale obalují v cukru ;-)

Bibinka Bibinka

9. 8. 2009 11:24

Sidero, tak jsi mi připomněla dětství, takle nám je taky dělávala babička a pak i maminka. Moc nám chutnali a nejvíc ty nabublané puchýře a vyhledávali jsme ty, co jich měli nejvíc:-D:-))

pipre pipre

9. 8. 2009 11:09

Ikdyž oba podobné recepty jsou bezva, já také znám boží milosti takto :-)..hned bych si aspoň jeden z talíře nabídla sama:-) mňam:-* Bodík:yes:

sidera

9. 8. 2009 10:40

Na plátech kamen mi mamka opékala obyčejnou placku z těsta na nudle. Naskákaly na ní přesně takový puchýře a osolená :-p to byla mňamka.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 8. 2009 10:31

ANO Siderko. Máš pravdu. Tyto opravdu jsou "Boží milost". My na nich máme ale ještě takové puchýře. Dříve se dělali více jalové a jen ma plátech kamen. +bodík / Omlouvám se.Puchýře tam jsou. Nyní jsem si všiml/ Václav

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: boží milosti boží milosti recept recept na boží milosti recept bozi milosti recepty boží milosti boží milosti ládi hrušky láďa hruška boží milosti boží milosti od ládi hrušky bozi milosti pecene recepty na boží milosti boží milosti z listového těsta pečeme boží milosti milosti recept pecene bozi milosti křehoutky pečeni boži milosti boží milosti podle hrušky testo na bozi milosti božimilosti recepty ládi hrušky boží milosti

Suroviny: mouka hladká, máslo, vejce, cukr moučkový, rum, mléko, sůl, olej, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Boží milosti III

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKQZ