Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 687 kJ / 5 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,21 g |
| Tuky | 297,71 g |
| Vláknina | 38,10 g |
| Cholesterol | 2,06 g |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 1,79 g |
| Sacharidy | 632,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.
Krok 2: V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec tekutou čokoládu - nesmí být horká.
Krok 3: Do jiné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a kakao. Po částech vmícháme do čokoládové směsi. Ušleháme hladkou hmotu.
Krok 4: Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Krok 5: Troubu zahřejeme na 180 st. Dortovou formu o průměru 22-26 cm vymažeme máslem, nalijeme těsto a urovnáme. Pečeme asi 35-45 minut. Nutno vyzkoušet špejlí, aby byl upečený prostředek.
Krok 6: Necháme vychladnout a pak korpus překrojíme dlouhým nožem a spodní díl potřeme marmeládou. Přiklopíme druhým dílem korpusu a potřeme marmeládou povrch i boky. Marmeládu použijeme bez kousků ovoce, aby byl povrch dortu hladký.
Krok 7: Čokoládu na polevu rozpustíme i se smetanou ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polijeme dort postavený na mřížce a polevu rozetřeme na povrchu i po stranách.
Krok 8: Necháme ztuhnout v lednici a před podáváním vyndáme alespoň hodinu předem.
Krok 9: Podáváme se šlehačkou umístěnou na talířku vedle dortu.
Zveřejněno 4. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Moje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 7 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 8 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 11 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 11 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 12 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 12 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
kypřící prášek,
kakao holandské,
marmeláda meruňková,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
smetana 33%
Komentáře (3)