Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 011 kJ / 2 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,03 g |
Tuky | 109,16 g |
Vláknina | 31,13 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 4,37 g |
Sacharidy | 218,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do větší misky, zalijeme trochou mléka, ať jsou lehce mokré. Osladíme (podle chuti). Přidáme 3-4 žloutky (podle velikosti vajíček), bílky máme v jiné míse.
Krok 2: Jablka oloupeme a nastrouháme. Ocukrujeme a smícháme s rohlikovou směsí.
Krok 3: Ušleháme šlehačku a pomalu smícháme s jablečno-rohlikovou směsí. Směs pak nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypány pekáč (já používám skleněný vyšší). Necháme asi 20 min péct na 180 °C. Mezitím uděláme bílkový sníh, který pak namažeme na upečenou směs a necháme dál péct na 10 min.
Zveřejněno 19. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemlovková buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vg45
Moje poznámka
Žemlovková buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vg45
Nejnovější recepty
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 3 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 22 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Domácí houbová paštika se sýrem
Přidáno 7. 10. 2025 10:26:02
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno 7. 10. 2025 06:07:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 32 minutami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 1 hodinou
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Strasak před 2 hodinami
Hrášková polévka (krém) s krutony
Dasmid před 2 hodinami
Vepřová játra na cibulce
Mamkanamka před 2 hodinami
Cuketový koláč
Jindriskas před 4 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Jindriskas před 4 hodinami
Babiččin hrníčkový jablečný koláč
Merylas před 5 hodinami
Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné)
veronika_straka před 6 hodinami
Suroviny:
rohlík,
cukr krupice,
jablko,
mléko,
vejce,
smetana ke šlehání,
máslo,
strouhanka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.