Kynuté buchty nad půl kila

Aniston Kuchařka: Aniston

Moučníky , Kynuté 16 názorů

Suroviny

750 g polohrubé mouky
6 lžic cukru krupice
1 lžička soli
cca 300 ml mléka
2 žloutky
1 lžíce rumu
80 g másla
1 čerstvé droždí
náplň:
Povidla nebo jinou jakou máte rádi)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout a mezitím si přichystáme náplň.

  2. Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na 25 kusů, podle toho jak chce mít velké buchty. Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme náplň a těsto uzavřeme.

  3. Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 432 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté buchty nad půl kila

  • 1aja.j 1aja.j

    Super recept buchtičky úžasné, máme 12ks,milujeme veliké,jako z pohádky :-D <3 <3 <3 přidávám foto a bodík

    Odpovědět

  • Lea Lea(neregistrovaná)

    Bezvadné těsto ,po buchtách se jen zaprášilo :-D +3 :yes:

    Odpovědět

  • Růžena Růžena (neregistrovaný)

    Jako začátečník jsem to zvládla,s těstem se pracovalo dobře, ale nevím jaké jsou druhý den... zbaštili jsme je hned :-p

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Nádherně se pracovalo s těstem!!!:-K:-p

    Odpovědět

  • Aniston Aniston(autorka receptu)

    ivulinka: Nádhera :-K úplná fantazie :-) moc se Vám povedly! :-8

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Buchty jsou skvělé, minulá týden nám z půlkila nestačily a tak jsem se tento týden pustila do tvých, naplnila jsem je tvarohem a měla jich taky 25.
    Posílám bod a foto:-K:yes:

    Odpovědět

  • wendy888 wendy888

    dobrý den tak dnes jdu na váš receptík buchty vypadají lákavě:-K posílam bodík

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi se moc líbí větší buchty, není s tím tolik práce, jako s mrňavýma:-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Aniston: klasická velikost - pro každého něco jiného, ale na tom, jak velké buchty děláš, přece vůbec nezáleží, hlavně že jsou dobré.
    ;-) negativní názory - byly jen vůči Tvému původnímu, téměř žádnému postupu v receptu, jiné jsem neviděla.

    Odpovědět

  • Aniston Aniston(autorka receptu)

    Nemůžu souhlasit, že jsou velké. Jsou klasické velikosti. :-) :-p Původně jsem chtěla dělat krásně nakynuté, tak jak známe ze školní jídelny (aspoň z mojí), ale kupodivu vyšlo z toho 25 kusů ;-) Kdo něvěří, ať si sám zkusí tenhle recept a určitě změní svůj negativní názor :-p .

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Nadja: To byly ty dlouhé??? :-)) No cihly - díky za připomenutí, už jsem na ně zapomněla :-( :-O Musím je někdy udělat, to budou koukat :-O:-D:-))

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Ty buchty budou asi pěkně velké cihly (1 buchta ze 30 g mouky)- takové dělával můj strejda, vešly se jen 2 vedle sebe na šířku pekáče a na délku jich měl asi pět, to už si přesně nepamatuji. Byly hóódně naplněné rozdělaným tvarohem a byly fantastické. Přikusovali jsme je ještě horké, sotva vyndané z trouby, ke kulajdě.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Autorka psaní receptu velice odflákla:-/, má to samý překlep a postup vlastně není žádný :no:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Vrchovatá lžíce cukru = přibližně 20 g (zkuste si na lžíci vysypat vanilkový cukr ;-) ), ale postup popisovaný "uhňácáme těsto..." není Postup :no: pouhé konstatování. Chybí detailnější tvarování, info o tom, že jednotlivé buchty na plechu mastíme i mezi sebou.....Aniston, můžeš to, prosím, dopsat?

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    pepino: Mně zase popis práce. To chce dost odvahy dát sem podobný recept, když tu určitě je mnoho dalších a povedenějších. ;-(

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: klasické buchty kynuté buchty z polohrubé mouky jak dlouho se pečou buchty buchty cihly klasické české buchty klasické kynuté buchty pul kila jak dlouho péct kynuté buchty jak dlouho se pecou kynute buchty kynuté buchty jak dlouho peceme buchty tvarování buchet klasická buchta kynuté buchty cihly české bucty půl kila mouky buchty z polohrubé mouky školní buchty jakou mouku na kynuté buchty velké buchty

Zapomněl/a jsem heslo