

Kynuté buchty nad půl kila
Suroviny
- 750 g polohrubé mouky
- 6 lžic cukru krupice
- 1 lžička soli
- cca 300 ml mléka
- 2 žloutky
- 1 lžíce rumu
- 80 g másla
- 1 čerstvé droždí
- náplň:
- Povidla nebo jinou jakou máte rádi)
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout a mezitím si přichystáme náplň.
Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na 25 kusů, podle toho jak chce mít velké buchty. Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme náplň a těsto uzavřeme.
Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 30 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynuté buchty nad půl kila
-
Super recept buchtičky úžasné, máme 12ks,milujeme veliké,jako z pohádky
přidávám foto a bodík
-
Bezvadné těsto ,po buchtách se jen zaprášilo
+3
-
Jako začátečník jsem to zvládla,s těstem se pracovalo dobře, ale nevím jaké jsou druhý den... zbaštili jsme je hned
-
Nádherně se pracovalo s těstem!!!
-
ivulinka: Nádhera
úplná fantazie
moc se Vám povedly!
-
Buchty jsou skvělé, minulá týden nám z půlkila nestačily a tak jsem se tento týden pustila do tvých, naplnila jsem je tvarohem a měla jich taky 25.
Posílám bod a foto -
dobrý den tak dnes jdu na váš receptík buchty vypadají lákavě
posílam bodík
-
Mi se moc líbí větší buchty, není s tím tolik práce, jako s mrňavýma
-
Aniston: klasická velikost - pro každého něco jiného, ale na tom, jak velké buchty děláš, přece vůbec nezáleží, hlavně že jsou dobré.
negativní názory - byly jen vůči Tvému původnímu, téměř žádnému postupu v receptu, jiné jsem neviděla.
-
Nemůžu souhlasit, že jsou velké. Jsou klasické velikosti.
Původně jsem chtěla dělat krásně nakynuté, tak jak známe ze školní jídelny (aspoň z mojí), ale kupodivu vyšlo z toho 25 kusů
Kdo něvěří, ať si sám zkusí tenhle recept a určitě změní svůj negativní názor
.
-
Nadja: To byly ty dlouhé???
No cihly - díky za připomenutí, už jsem na ně zapomněla
Musím je někdy udělat, to budou koukat
-
Ty buchty budou asi pěkně velké cihly (1 buchta ze 30 g mouky)- takové dělával můj strejda, vešly se jen 2 vedle sebe na šířku pekáče a na délku jich měl asi pět, to už si přesně nepamatuji. Byly hóódně naplněné rozdělaným tvarohem a byly fantastické. Přikusovali jsme je ještě horké, sotva vyndané z trouby, ke kulajdě.
-
Autorka psaní receptu velice odflákla
, má to samý překlep a postup vlastně není žádný
-
Vrchovatá lžíce cukru = přibližně 20 g (zkuste si na lžíci vysypat vanilkový cukr
), ale postup popisovaný "uhňácáme těsto..." není Postup
pouhé konstatování. Chybí detailnější tvarování, info o tom, že jednotlivé buchty na plechu mastíme i mezi sebou.....Aniston, můžeš to, prosím, dopsat?
-
pepino: Mně zase popis práce. To chce dost odvahy dát sem podobný recept, když tu určitě je mnoho dalších a povedenějších.