Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obyčejný chlebík

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 185 kJ /
2 434 kcal
Bílkoviny76,65 g
Tuky14,70 g
Vláknina23,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy487,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny spolu dobře vymísíme a těsto necháme vykynout.
Pak znovu propracujeme, uděláme bochník, necháme vykynout na plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

(Pekla jsem na horkovzduch + spodní pečení, asi 35-40min na 200°C, kastrůlek s vodou do trouby nedávám.)

Zveřejněno 11. 8. 2009

Poznámka autorky cathleen

Je možné dělat chlebíky najednou dva - ke kvásku přidat 400ml teplé vody, 4-5 rovných lžiček soli, 1a1/2 lžíce kmínu a kilo mouky. Chlebíky nechávám kynout na jednom plechu vedle sebe a taky je najednou peču.

Recept na dvoudenní kvásek :

http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejný chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqJP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejný chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqJP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka: :-8 děkuju!

Nakrojený - ochutnaný. Skvelý.:yes: Chuť absolutne vyhovujúca. Vyskúšala som viacero chlebíkov, v blízkej dobe budem piecť asi tento.

Ahoj Cat! Pred chviličkou som chlebík vytiahla z rúry - mrkni foto. Miesila som ručne a cesto kyslo nádherne rýchlo. Povrch som potrela len vodou, tak sa neleskne ako tvoj. Som ním nadšená, teším sa, až ho nakrojím - vyrobila som k nemu na večeru dve pomazánky. (Manžel obzerá hlavne tie "vyvreliny" ;-).)

Kiki: trochu otázce nerozumím....chceš měkkou kůrku nebo naopak křupavou? Takhle potřený a pečený má kůrku křupavou. Pokud chceš, vejce vynechej a potírej vodou, solit ji nemusíš.

Chtěla bych septat, zda se vůbec chlebík nepotírá vodou se solí? Bude kůrka měkká?

Cathleen, krásnej chlebíček a ten já taky vyzkouším, vypadá móc jedle, prostě ho máš pěkný, ale u tebe je to tak vždycky pekařko naše:yes::-) Dávám ti 16.bod:yes:

cathleen:dobrá,koupím ji tedy co nejdřív;-)...

Shayma: Simčo, na kvásek nebo jeho náhražku by opravdu měla být žitná mouka. Proč se ptáš? Nemáš ji koupenou? Žitná mouka v chlebu je opravdu důležitá - velice mu zlepšuje chuť i trvanlivost a chlebík s ní není tak suchý a ani se tak nedrobí, jako chleba pouze z pšeničné mouky;-)

cathleen:Děkuji za radu, ještě bych se ale chtěla zeptat, jestli na kvásek musí být opravdu žitná mouka, nešlo by místo ní použít normální pšeničnou? ;-)

Shayma: ahoj Simčo, dvoudenní (nepravý) kvásek je rozepsaný tady http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva... Mrkni na to a písni, jestli je všechno jasné, nebo třebuješ něco upřesnit. Ráda odpovím;-)

Dobrý den, měla bych malou nejasnost ohledně toho kvásku, mohla byste ho prosím trochu víc upřesnit (rozepsat)? ;-) Děkuji

Obyčejný, ale přímo k sežrání!:-p;-) Bodík!:yes:

Děkuji,teď už se to musí dokonale povést:yes::-D

:-8Děkuju všem za veliké pochvaly! Podrobnosti o pečení písnu k receptu;-)

Tématické fráze:
nepravý kvásek, dvoudenní (nepravý kvásek), dvoudenní nepravý kvásek, ukrajinsky chleba světlý, kůrku potřeme, dvoudenní kvásek, marcipán obyčejný, chlebík z kvásku, dvoudenní (nepravý) kvásek, recept na ukrajinský chleba, obycejny chleba, obycejny chleba na plechu, postup u kváskového chlebíku, recept na obyčejný marcipán

Suroviny:
kvásek, voda, kmín drcený, sůl, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu