Obyčejný žitno-pšeničný chléb

Suroviny

350 ml vody
2 lžíce oleje
2 lžíce octa
1 lžička soli
1 lžička cukru
150 g hladké mouky
400 g žitné chlebové mouky
2 lžičky drceného kmínu
1,5 lžičky sušeného droždí
po pípnutí slunečnicová semínka
lněná semínka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme tekuté přísady, zasypeme sypkými, nakonec přidáme droždí.

  2. Po signálu přidáme semínka. Pekárnu nastavujeme na program Rychlý.

Komentáře k receptu Obyčejný žitno-pšeničný chléb

  • Jirina78 Jirina78

    Dnes jsem pekla. Použila jsem žitnou a špaldovou mouku a místo vody meltu. Výsledek je chuťově výborný a určitě budu péct znovu. Jen dám ještě dopéct -uprostřed bylo těsto mazlavé. Dávám bodík. :-)

    Odpovědět

  • chlebník chlebník(neregistrovaný)

    Bez kmínu, jen s jednou lžící octa, přidány jen slunečnice a pečeno na normální program s tmavou kůrkou to bylo ještě lepší. Zkuste si to ještě horké zabalit do dobře vyždímané utěrky, co to udělá s kůrkou :)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    papričko - super fotka a máš pravdu, takovouto krásnou barvu u mí jen celozrnka ...;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Pekla jsem ho dnes odpoledne. Chuťově je dobrý, ale vypadá úplně jinak. Asi to bude tím, že jsme dala žitnou mouku celozrnnou. Dávám bodík a přidávám fotku ;-)

    Odpovědět

  • jarusapratelstvi jarusapratelstvi

    Ano tento chleb je dobrý, já ale tekutinu pouzivam na zadelani, uvarenou silnou kavu meltu.Chleb je vzhlednejsi a tim i zadanejsi. Jarusa

    Odpovědět

Tématické fráze: žitný chléb recept žitný chléb zitny chleb z domaci pekarny recept na žitný chléb žitný chléb domácí pekárna zitny chleba v pekarne zitny chleba žitný chleba z domácí pekárny recepty žitný chleba recept recept žitný chléb recept žitný chleba žitný chléb z pekárny recept na žitný chleba domácí žitný chléb domaci pekarna žitný chleb jak upéct žitný chleba žitný chléb recept z droždí žitný chleb v domácí pekárně recepty žitný chléb žitný chleba domácí pekárna