

Obyčejný žitno-pšeničný chléb
Suroviny
- 350 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 150 g hladké mouky
- 400 g žitné chlebové mouky
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1,5 lžičky sušeného droždí
- po pípnutí slunečnicová semínka
- lněná semínka
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
Do pekárny vložíme tekuté přísady, zasypeme sypkými, nakonec přidáme droždí.
Po signálu přidáme semínka. Pekárnu nastavujeme na program Rychlý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Obyčejný žitno-pšeničný chléb
-
Dnes jsem pekla. Použila jsem žitnou a špaldovou mouku a místo vody meltu. Výsledek je chuťově výborný a určitě budu péct znovu. Jen dám ještě dopéct -uprostřed bylo těsto mazlavé. Dávám bodík.
-
Bez kmínu, jen s jednou lžící octa, přidány jen slunečnice a pečeno na normální program s tmavou kůrkou to bylo ještě lepší. Zkuste si to ještě horké zabalit do dobře vyždímané utěrky, co to udělá s kůrkou :)
-
papričko - super fotka a máš pravdu, takovouto krásnou barvu u mí jen celozrnka ...
-
Pekla jsem ho dnes odpoledne. Chuťově je dobrý, ale vypadá úplně jinak. Asi to bude tím, že jsme dala žitnou mouku celozrnnou. Dávám bodík a přidávám fotku
-
Ano tento chleb je dobrý, já ale tekutinu pouzivam na zadelani, uvarenou silnou kavu meltu.Chleb je vzhlednejsi a tim i zadanejsi. Jarusa