Domácí Moravanka od babičky

zuzanarau Kuchařka: zuzanarau

Doba přípravy: 1 hod. asi 8 větších sklenic Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

1 celer (velký)
1 kg mrkve
1 kg kořene petržele
1 kg čerstvé papriky
1 kg cibule
sterilizované okurky
mražený hrášek
Nálev:
celer na vývar
mrkev na vývar
kořen petržele na vývar
1/4 l octa
2 lžíce soli
2 lžíce cukru
12 ks sacharinu
2 bobkové listy
(Vývar asi 20 min. vaříme.)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer + mrkev + kořen petržele nakrájíme na kostičky a vaříme do poloměkka.

  2. Papriky + cibuli + okurky nakrájíme také na kostičky přidáme hrášek a spaříme vývarem. Veškerou zeleninu smícháme a necháme přes noc ustát.

  3. Druhý den klademe zeleninu do sklenic a zaléváme vývarem.

  4. Jakmile sklenice máme dobře uzavřené, vkládáme je do hrnce s vroucí vodou a takto je sterilizujeme asi deset minut.

Poznámka

Jelikož není Moravanka vůbec ostrá, můžeme jí podávat jen tak k masu nebo ostatním pokrmům.

Bramborový salát s toutou Moravankou je skvělý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 571 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí Moravanka od babičky

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Zuzanko - krásná barevná směska:yes::-D

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

    sterilizace je něco úplně jiného,oprav prosím na sterilaci;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-//:-// to tu mělo být v létě..co teď se zeleninou bez chuti a zápachu:-//:-?:-D:-D:-D:-D jinak mooc hezký receptík..takový hezky barevný..posílám boďana, můžu:-?;-):-D:-D:yes::-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já se dřív nanakládala moravanky hodně, dneska už tak moc né. Nedávám vůbec petržel ale dávám kousky květáku, cibulku vcelku a do každé skleničky feferonku. Moc dobrou moravanku tady má jahoda.Tento recept mě připadá na dobrou čalamádu, ale to je každého věc jakou si jí udělá.

    Odpovědět

  • zuzanarau zuzanarau(autorka receptu)

    Jana Remkova:jj určitě ja to dělám kvůli dětí takto, ale každý podle chuti.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Je tam i ocet, pokud vidím. Mi se to moc líbí;-):yes: Feferonku bych přidala;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Možná spíš sterilovaná zelenina? Moravanka to moc nebude, není tam feferonka a cibule je nakrájená, v Moravance jsou celé cibulky a celé malé okurčičky?

    Odpovědět

  • Andy Andy(neregistrovaný)

    Ale pokud vím, tak Moravanka je ostrá, je v ní feferonka. A tady není, takže?

    Odpovědět

Tématické fráze: nakládaná zelenina moravanka sterilovana zelenina moravanka recept moravanka bramborový salát z moravanky čalamáda moravanka zelenina moravanka nakládaná zelenina do bramborového salátu moravanka recept moravanka sterilovana moravanka moravanka čalamada moravanka zelenina recept na moravanku domaci zelenina do salatu nakládaná moravanka salat moravanka moravanka salat domácí sterilovaná zelenina domácí nakládaná zelenina sterilizovaná zelenina moravanka

Zapomněl/a jsem heslo