Jablkové (ne)kynuté šátečky
Malé šátečky plněné skvělou jablečnou náplní ochucenou skořicí si určitě zamilujete. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a díky tomu budou krásně vonět. Můžeme je posypat i drobenkou.
Suroviny pro 78 kusů
78kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 267 kJ / 5 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,17 g |
Tuky | 286,73 g |
Vláknina | 38,75 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 532,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme náplň, aby vychladla. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme do hrnce s cukrem, skořicí a citronem. Povaříme cca 5 minut a odstavíme. Po vychladnutí zahustíme piškoty a pudinkem.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouky, jemně nadrobíme droždí a zasypeme cukrem. Vejce prošleháme s mlékem, máslem, rumem, kůrou a přidáme k mouce.
Krok 3: Důkladně zamícháme, nejlépe v robotu, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Těsto vyklopíme na vál, lehce zpracujeme a rozdělíme na tři díly. Dva dáme do lednice.
Krok 4: Třetí díl rozválíme na cca 3 mm tenký čtverec. Rozdělíme na čtverce cca 6x6 cm a na ně dáme náplň. Protilehlé rohy spojíme a stlačíme. Ukládáme na plech, ihned potřeme vejcem a dáváme do trouby vyhřáté na 200 °C.
Krok 5: Pečeme zhruba 15 minut dozlatova. Ihned po upečení je potíráme rozpuštěným máslem s rumem. V uzavřené dóze vydrží až 3 dny vláčné. To samé uděláme se zbývajícím těstem.
Zveřejněno 20. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRX3
Moje poznámka
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRX3
Nejnovější recepty
Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové „kotlety“
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno 8. 11. 2024 10:40
Vepřová směs s pórkem a rýží
Přidáno 7. 11. 2024 13:07
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
Přidáno 7. 11. 2024 12:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mamčina trojbarevná buchta
tara23 před 42 minutami
Opravdu křupavé vafle
Wikki před 1 hodinou
Martinské podkovy - rohlíky, martiny, zahýbáky
Bedrunka17 před 1 hodinou
Nadívané hovězí hrudí
tara23 před 1 hodinou
Bezlepkovy chléb který chutná jako klasický
Alinamo před 3 hodinami
Šneky z listového těsta
Annanas před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
matejovylahudky před 14 hodinami
Mazanec pro Irenku
50Mirka před 14 hodinami
Minutkový kuřecí guláš se žampiony a fazolemi
Mirrika před 16 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Luccule před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
žloutek,
cukr,
rum,
droždí,
mléko,
citron,
sůl,
jablko,
skořice,
cukr,
citron,
rum,
piškoty,
pudink,
vejce,
máslo,
rum
Komentáře (6)