Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence

Omáčky Doba přípravy: 15 minut 3 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Omáčky Doba přípravy: 15 minut 3 názory

Suroviny

celé kuličky černého pepře (dle chuti, záleží, jak ostrou chcete omáčku)
velký panák bourbonu nebo whisky
1 dl silného masového vývaru
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuličky černého pepře v hmoždíři rozdrtíme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a na něm začneme opékat pepř. Asi po minutce snížíme teplotu na střední stupeň a podlijeme panákem vybraného alkoholu.

  2. Je potřeba být trpělivý a nechat všechen alkohol vyvařit. Jakmile je pánev téměř suchá, přilijeme vývar a opět na střední teplotě necháváme pomalu redukovat. Jakmile vývar dostatečně zhoustne, přidáme smetanu, podle chuti dosolíme a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.

Poznámka od kuchařky

Tip 1: U omáčky je potřeba být opravdu trpělivý, ačkoliv se to nezdá, ke správnému výsledku se dojde pomalým vařením a na přípravu budete potřebovat minimálně 15 minut.

Tip 2: Omáčku je nejlepší připravovat v pánvi, ve které jste opékali maso, omáčka bude mít o to silnější chuť.

Komentáře k receptu Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Poky22: to je jasné, ale aby třeba někdo nedal 5 kuliček a nedivil se, že to nijak nechutná...já bych na tohle množství dala tak polévkovou lžíci, smetana to hodně zmírní
    ( Pepřové omáčky mám ráda, dělávám s naloženým zeleným, a výborná je s růžovým...)

    Odpovědět

  • Poky22 Poky22 (autor receptu)

    Eja57: Omlouvám se, množství u smetany samozřejmě doplním. Co se pepře týče je to zcela individuální podle toho jak silnou (ostrou) omáčku chcete, opravdu nejde napsat přesný pojem v podobě 24 kuliček pepře :-D :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Kolik čeho? Kolik pepře? smetany?

    Odpovědět