Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný moučník

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Množství na menší plech.

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 162 kJ /
2 907 kcal
Bílkoviny72,72 g
Tuky97,58 g
Vláknina38,50 g
Cholesterol 992 mg
Sodík 521 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy415,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na menší kostičky. Zakápneme citrónovou šťávou. Krok 2: Vyšleháme vajíčka spolu s krupicovým cukrem. Krok 3: Poté vlijme do směsi rozpuštěné zchladlé máslo, mléko pokojové teploty, pak přidáme prosáté obě mouky s kypřicím práškem do pečiva a vypracujme polotekuté těsto. Krok 4: Nakonec přidáme jablka a ty promícháme už stěrkou nebo metličkou. Krok 5: Nakonec směs vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby na 30-45 minut při teplotě 180 °C. Řídíme se podle toho, jak peče trouba. Krok 6: Po upečení necháme vychladnout a povrch pocukrujeme.

TIP: Oblíbené dobroty s jablky

Zveřejněno 5. 1. 2023

Poznámka autorky janatka

Já ještě posypala povrch těsta na plechu před pečením rozdrceným cukrovím - to můžeme nebo nemusíme.

Recept jsem našla na internetu kdysi dávno, už nevím přesně kde. Oprášila jsem sešit, tak na mě vykoukl. Likvidace jablek, tak dokud ještě nějaké jsou. Je nadýchaný, rychlý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRR1r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRR1r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mivuska: Děkuji za vyzkoušení a fotky. ;-)

Moučník upečen.Není tak nadýchaný,protože mi došla hl.špaldová mouka a použila jsem celozrnou.😃Jinak recept dobrý.

Monika Sediva: Děkuji za upozornění, už je dopsáno.:-)

Nejak jsem v postupu nedohledala co se špaldovou moukou, ale předpokládám, že se prosije s polohrubou do těsta. Dnes zkusím :-)

Suroviny:
cukr krupice, vejce, máslo, mouka polohrubá, mouka špaldová hladká, mléko, jablko, prášek do pečiva, šťáva citronová, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu