

Křehký švestkovo-jablečný moučník
Suroviny
- 4 jablka
- 3 vejce
- 160 g třtinového cukru
- 6 švestek
- 250 g rýžové hladké mouky
- ½ hrnku oleje
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 KL skořice
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme zašlehat zakysanou smetanu a olej. Vaječnou směs smícháme s rýžovou hladkou moukou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka.Těsto dobře promícháme a nalijeme do kulaté silikonové formy. Do těsta ve formě vmáčkneme půlky švestek. Těsto uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Doba pečení závisí na velikosti a hloubce formy. Zkoušíme špejlí.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křehký švestkovo-jablečný moučník
-
casino: děkuji
-
casino: Není to slovíčkaření! Čeština je lexikálně velmi bohatý jazyk, jímž dokážeme vyjádřit opravdu jemné nuance. Tak proč označovat jako křehké něco, co je vláčné, nebo jako trhací nebo trhané, když není vůbec jasné, co to má znamenat
-
"Křehký švestkovo-jablečný moučník"
Opravdu "křehký"?
No, je to slovíčkaření, ale já to vidím spíše jako "vláčný"