Zapečené fazole s rajčaty
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a provensálskými bylinkami. Podáváme s pečivem a čerstvým salátkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 379 kJ / 2 003 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,56 g |
Tuky | 7,54 g |
Vláknina | 105,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 311,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Šalotky a česnek oloupejte od slupky a nakrájejte najemno.
Krok 2: Zahřejte pánev a na středním ohni na olivovém oleji opékejte nejdřív šalotky a pak přidejte česnek.
Krok 3: Přidejte bylinky, koření a cukr a chvilku restujte.
Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte. Krok 4: Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45 minut. Krok 5: Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem a čerstvým salátem.
Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte. Krok 4: Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45 minut. Krok 5: Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem a čerstvým salátem.
Zveřejněno 31. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené fazole s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD64l
Moje poznámka
Zapečené fazole s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD64l
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 15 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Suroviny:
fazole bílé,
cibule šalotka,
česnek,
rajče sterilované,
cukr třtinový,
koření provensálské,
skořice,
paprika sušená uzená,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
olej olivový extra virgin
Komentáře (4)