Pečené fazole s tuřínem

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: hodina a pol 2 porcie Bezmasá jídla 19 názorů

Suroviny

1 cibule
4 stroužky česneku
1 paprika čerstvá pálivá
1 velká mrkev
250 g tuřín
400 g plechovka hnědých fazolí
200 g rajčata krájená sterilovaná
150 ml barbecue omáčka
1 cl pálivá mletá paprika nebo sušené chilli vločky
1 cl koriandr
sušený tymián
sůl
rohlík
strouhaný sýr
3 PL olej
1 lžíce másla + máslo na vymazání pekacku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek, tuřín a mrkev očistíme. Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Mrkev a papričky nakrájíme na kolečka a tuřín na menší hranolky.

  2. Vše přidáme na cibulový základ, promícháme, osolíme, opepříme a vsypeme všechna ostatní koření. Promícháme, přikryjeme na 1 minutu. Po minutě, znovu promícháme a podlijeme troškou vody. Dusíme 20 minut pod pokličkou.

  3. Na zeleninu vylijeme fazole bez nálevu, krájená rajčata a barbecue omáčku. Dejte si záležet, aby byla opravdu uzené chutí (já osobně považuji za nejlepší, omáčku BBQ). Všechno dobře promícháme.

  4. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pekáče vylijeme fazolovou směs a dáme do vyhřáté trouby na cca 190°C.

  5. Pečivo nakrájíme (já jsem měla rohlíky a ty jsem nakrájela na kolečka). Máslo rozpustíme a ochutíme ho prolisovaným česnekem a sušenými bylinkami (pokud máte). Kolečka namočíme do ochuceného másla.

  6. Po půlhodině bublání, vytáhneme pekáček a rozložíme do něj pečivo namočené v ochuceném másle. Dáme znovu do trouby a pečeme dále nějakých 20 minut, omáčka musí pomalu houstnout, pokud ji máte stále řídkou, tak přidejte na výkonu trouby a zároveň dáváme pozor, aby se nám pečivo nespálilo.

  7. Ještě jednou vytáhneme pekáč z trouby a posypeme ho hrsti strouhaného sýra (nemusí být). Pekáč necháme v troubě ještě nějakých cca 10 minut, aby se nám sýr roztekl a vytáhneme. Na závěr posypeme nasekaným čerstvým koriandrem a podáváme s chlebem nebo uvařenými bramborami.

Poznámka

Tento s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?s=fazula

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 108 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené fazole s tuřínem

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    zuzun: no ja som uvadzala v kJ, ty v kcal....takze to sedi....tych 11 kcal by som brala s rezervou....

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Vybusna: tady rikaji 38 kalorii na 100g :-O https://www.google.co.uk/#q=calories+in+swede hledala jsem i jinde (wikipedie)a vsude to ma moc... na obalu turinu ale rikaji 11 kalorii:-S

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    zuzun: som si to pozrela v tabulkach
    turin ma na 100g/ 84 kJ, kym petrzlen 141 kJ, zeler 205 kJ, repa (po slovensky cvikla) ma na 100 g/ 180kJ, zemiaky 385 kJ.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Musim se pridat, jime tady v Anglii turin porad,v obchodech jich je more a cerstvych. Turin je suprovni vareny i peceny, je pevny a chutny a opravdu bramboram podobny. Ale nekde jsem cetla, ze kaloricky je turin na urovni cervene repy;:-O to me zaskocilo, protoze jsem cekala asi 11 kalorii na 100g! Skoda, ze u nas neni turin moc k mani, jsem ted zrovna v CR a nevidela jsem ho nikde:-//

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    vybusna: už iba nejaký Adam mi chýba...:-)) okrem kvaky.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    magdalenka: no...kvake sa najviac dari v zlych poveternostnych podmienkach v tazkej pode...vraj....a to Tebe tam v tej rajskej zahrade asi nehrozi.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    vybusna: nepoznám kvaku ani vodnicu, mohla by som sa pokúsiť o pestovanie, ale mrchy sliziaky zožerú všetko. Videla som nejakú bielu okrúhlu akoby reďkovku v obchode - to asi nie je z tejto famílie?

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    1974andrea:Tak to je blby, ja bych to po tom vycerpavajicim a pochvalnem popisu od Milu strasne rada zkusila, byt do dnesnich dnu me to, asi diky sugestivnimu popisu eintopfu z turinu v Remarquovych Trech kamaradech, nijak nelakalo.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    1974andrea: ked mi priniesli od gazdu kvaku s okruhlicou, tak po tyzdni bola ta okruhlica naozaj makka a scvrknuta. Ma to mrzelo, lebo doviezli ju nadherne pevnu. V nedelu som piekla bavorske pecene a tam som ju vsetku podavala k masu a fajn....nicomu to nevadilo.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    magdalenka: chutou je kvaka tvrdsia a trosku sladsia ako vodnica (okruhlica), Ked je ta okruhlica pekna cerstva, tak ju mozem jest ako redkovku napridklad

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    chocolate:Lucko ano, tohle měli i u nás v Tescu, ale strašný:-//

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Á, už je to tady, tuřín a naše debata :-D Prostě stále nemám, stále nemám ...:-D V Tescu měli velikosti rajčete, malé, scvrklé, měkké, bohužel. Barvou spíše od bílé do růžové. A bylo to prvně, co jsem vůbec tuřín v Čechách na pultě viděla. Nemají ho tady ani farmáři, k naší škodě:-S Recept dobrý:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    http://zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/kvaka/21/
    tu je do fialova...
    a tu sa píše, že aj botanici s tým majú problém...http://dia.hnonline.sk/co-na-tanier-20520/kvaka-a-...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Milu, nie je to tá kŕmna repa, čo sa pestuje pre dobytok? Aj som trochu googlila, ale nie som oveľa múdrejšia.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    vybusna:Je to mozne, jen ze ji pod turinem maji v nabidce:-/.Ja mam predstavu, ze turin je spis bily, ale realne jsem jej nikdy v ruce nemela.
    edit-a mas Mili pravdu, podle googlu je to nafialovele opravdu vodnice

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kvaka co je kvaka co je to kvaka tuřín recepty kvak zelenina kvaky kvaky recept tuřín recept zelenina kvak salát s tuřínem polévka s tuřínem co je slovensky kvaka vaříme tuřín recept turin recepty z tuřínu hranolky pečený tuřín s bylinkami co je to slovensky kvaka co to je pečená kvaka tuřín s fazolemi co je kvak