Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 262 kJ / 1 019 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,66 g |
Tuky | 60,96 g |
Vláknina | 43,24 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 76,98 g |
Postup přípravy
Přilijeme horkou vodu. Jakmile začne vařit, přidáme brambory a všechno koření a zeleninový vývar. Vaříme do měkka, nepřevařit. Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a vložíme do horkého oleje.
Po chvilce přidáme nasekaný česnek a po 1 minutě lusky. Ty párkrát otočíme a mícháme.
Přilijeme trochu vody a necháme je téměř změknout.
Pak necháme rozpustit máslo u lusků a celé je pěkně obalíme v másle. Krok 3: Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku s horkým olejem, brzy změknou.
Zakápneme je sójovou omáčkou a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého kmínu a vydusíme vodu. Přidáme máslo a poprášíme moukou. Jakmile začne jíška pěnit, lehce podlijeme a necháme projít varem. Krok 4: Zelenina a brambory jsou měkké, vývar necháme do poloviny množství zeleniny, přidáme máslo a rozmixujeme. Pokud je třeba naředit, přidáme odlitý vývar. Pokud vývar zbyde, ráda si ho dám sama bez všeho. Krok 5: Já dala k pyré holandský řízek a do výpeku jsem kápla vodu a nalila k žampiónům. Vznikla dobrá šťáva.
Ale hodí se i přírodní maso, i grilované, zkrátka podle chuti a možností. Já měla mleté i sýr, tak jsem zvolila toto.
Zveřejněno 11. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwDE
Moje poznámka
Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwDE
Nejnovější recepty
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
limosek před 25 minutami
Výpečky z vepřového kolene
Pedros před 31 minutami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Fiki1 před 36 minutami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 1 hodinou
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 11 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 11 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 12 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 13 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 14 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 15 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
brambory,
kmín drcený,
pepř,
vývar masový,
sůl,
olej olivový,
máslo,
lusky fazolové,
cibule červená,
olej olivový,
česnek,
máslo,
sůl,
žampióny,
olej olivový,
máslo,
sůl,
pepř,
omáčka sojová,
mouka hladká,
kmín mletý
Komentáře (1)