Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lusky fazolové - suroviny a ingredience

Lusky fazolové

Nutriční hodnoty

Energie153 kJ / 37 kcal
Bílkoviny2,20 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,20 g
Tuky0,50 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené0,40 g
–– mononenasycené0,20 g
–– polynenasycené0,20 g
––– omega 30,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,30 g
– cukry3,30 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Fazolkové lusky na smetaně Videorecept

Fazolkové lusky na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…

Anja

45 min

Zelené fazolky na slanince

Zelené fazolky na slanince

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Milujete čerstvé zelené fazolky? Když jim věnujete pár minut v kuchyni a doplníte je o voňavou slaninu, vytvoříte výtečný křupavý předkrm nebo přílohu. Nejčastěji se…

Eliza

30 min

Dušené fazolky na smetaně

Dušené fazolky na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Uděláme si jíšku, přisypeme trochu sladké papriky, přidáme lusky i s nálevem, povaříme, přidáme sůl, trošku pepře a nakonec smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem.

lemeL

15 min

Kyselá polévka ze zelených fazolek

Kyselá polévka ze zelených fazolek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na tuku spěníme hladkou mouku a opražíme jíšku do zlatova. Zalejeme studenou vodou (asi 1 hrnek), přidáme mraženeé a nebo krátce předvařené fazolové lusky, sůl, půl…

Jáhly se zeleninou

Jáhly se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…

Nakládané fazole

Nakládané fazole

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mladé, zdravé a čerstvé fazole nakrájíme, spaříme vařící vodou 1-2 minuty, rychle, aby příliš nezměkly. Žluté lusky spařovat opatrněji. Pak se ochladí, narovnají do…

clupmi

60 min

Krkovice z jednoho hrnce

Krkovice z jednoho hrnce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu…

Čínské nudle s kuřecím masem

Čínské nudle s kuřecím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na pánvi osmažíme cibulku (osobně raději přidávám červenou), přidáme na kostičky nakrájené maso. Maso zlehka posypeme kořením a osmahneme na mírném ohni. Přidáme…

bosewe

30 min

Mražené fazolky

Mražené fazolky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Fazuľky umyjem, odrežem končeky, pokrájam, vhodím do vriacej vody, varím cca 3 - 4 minúty. Nechám vychladiť, dám do mikroténových vrecúšok a uložím do mrazničky.

Mrkev s fazolkami

Mrkev s fazolkami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mrkvu pokrájame na kolieska, lusky na menšie kúsky, hodíme na olej, chvíľu obraciame, osolíme, podlejeme vodou, pridáme pretlačený cesnak, sójovku alebo Vegetu. Dusíme.…

Kuřecí vývar z PH

Kuřecí vývar z PH

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…

Rychly bulgur se zeleninou

Rychly bulgur se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Bulgur je výborná obilninová příloha. Tento rychlý bulgur se zeleninou může býr i hlavním jídlem podobně jako třeba oblíbené rizoto. Recept na bulgur se zeleninou není…

Lucasinka

35 min

Balkánský lonac

Balkánský lonac

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do pekáčku dáme maso, nakrájené na kostky, osolíme očesnekujeme, pak dáme vrstvu pokrájených rajčat na čtvrtky, nakrájený lilek na proužky, rozlámané fazolové lusky, a…

Houbová polévka se zeleninou

Houbová polévka se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Na másle osmažíme cibulku, přidáme nakrájené houby a krátce restujeme. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme horkou vodou, okořeníme, osolíme, přidáme zeleninu a…

1 2 3 4 6 7