Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky od Veroniky (hned měkké)

Perníčky zpravidla zahajují velkolepé přípravy adventního času a vánočních svátků. Kořeněné těsto s medem vykrajujeme oblíbenými tvary, které před upečením potřeme vajíčkem. Zdobit je pak můžeme základní bílkovou polevou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 157 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 7 min

157 min (150 min příprava + 7 min tepelná úprava)

8. 4. 2023 11:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 227 kJ / 3 400 kcal
Bílkoviny75,72 g
Tuky66,79 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,75 g
Sůl0,95 g
Sacharidy618,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

- Poleva na linky

Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“. To znamená že na metlách šlehače zůstávají špičky polevy, které nestékají.

- Poleva na plochy

Taková poleva je stále trochu tekutá. Pokud do ní párátkem nakreslíte linku, mělo by to být vidět, ale do minuty by měl obrázek zmizet a poleva stéct v hladkou ucelenou hladinu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, tuk hera, vejce, med, vejce, mléko, cukr moučkový, bílek, škrob bramborový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Perníčky od Veroniky (hned měkké)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRqZP