Rychlá ovesná kaše
Připravte si rychlou snídani z ovesných vloček a mléka. Přizpůsobit ji můžete podle vlastních chutí, kaši lze osladit medem a ozdobit ovocem či oříšky, nebo podávat naslano dochucenou sýrem.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 340 kJ / 320 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,10 g |
| Tuky | 7,15 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 46,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci smícháme ovesné vločky s mlékem.
Krok 2: Za stálého míchání vaříme na mírném ohni.
Krok 3: Kaši vaříme do námi požadované konzistence.
Krok 4: Kaši přelijeme na talíř a dozdobíme oříšky či ovocem dle chuti. Je dobré přidat med, kaše sama o sobě sladká není. Můžeme vyzkoušet i slanou variantu, například se sýrem.
Zveřejněno 25. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBNGW
Moje poznámka
Rychlá ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBNGW
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 1 hodinou
Vrstvený salát
Haname před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 4 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 7 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 7 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné jemné,
mléko,
med,
oříšky,
ovoce
Komentáře (5)
A jaký je rozdíl mezi intolerancí a alergií? Alergie je onemocnění, kdy naše tělo na vcelku neškodnou látku reaguje agresivně. Následky styku s takovouto látkou se projevují různě - od vyrážky až po stavy, kdy může být člověk ohrožen na životě.