Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Někdy je potřeba odlehčit našemu organismu a připravit lehké jídlo. K tomu se skvěle hodí těstoviny doplněné tuňákem a vejci. Křepelčí vajíčka obsahují méně cholesterolu než slepičí, zato dvojnásobek vitaminů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 663 kJ / 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,59 g |
| Tuky | 21,51 g |
| Vláknina | 3,75 g |
| Cholesterol | 33 mg |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 93,23 g |
Postup přípravy
Po uvaření rozmačkáme vidličkou a dáme stranou. Krok 2: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí. Krok 3: Mezitím si připravíme majonézu, kterou přidáme k rajskému protlaku a pořádně promícháme. Krok 4: Uvařené těstoviny scedíme, přidáme k nim tuňáka i se šťávou, rozmačkaná vejce a směs majonézy a protlaku. Krok 5: Promícháme a necháme vychladit v lednici, alespoň na 1-2 hodiny.
Zveřejněno 15. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68yR
Moje poznámka
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68yR
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 23 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 15 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 16 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 17 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 1 hodinou
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 2 hodinami
Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě,
vajíčka křepelčí,
těstoviny,
majonéza,
protlak rajčatový,
sůl
Komentáře (2)