Holubce z Volyně
Holubce, golubki, golubce, nebo i holoubky - pod těmito názvy můžeme potkat velmi chutné jídlo. Masová směs podušená v zelném, vinném či kapustovém listu může být chutným hlavním jídlem i vynikajícím předkrmem.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 249 kJ / 4 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 306,68 g |
Tuky | 353,25 g |
Vláknina | 23,38 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 27,33 g |
Sůl | 67,44 g |
Sacharidy | 44,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí vaříme celou, až půjdou listy z hlávky odlupovat. Přes noc je naložíme do slané a teplé vody, aby ještě změkly. Případné zbylé malé listy použijeme při vaření na dno tlakového hrnce.
Krok 2: Do větší nádoby nameleme dohromady bůček a plec, přidáme vejce, česnek a cibuli. Vše umeleme dohromady a přidáme rýži. Všechno doplníme vodou a důkladně promícháme.
Krok 3: Posypeme celou plochu v míse solí a jednou tenkou vrstvou mletého pepře. Znovu všechno promícháme a plníme připravenou směsí zelné listy. Na dno tlakového hrnce položíme prázdné listy zelí a na ně pokládáme zabalené holubce. Na vrch opět položíme volné listy.
Krok 4: Hrnec doplníme vodou s octem. Vaříme zhruba půl hodiny, poté vodu slijeme a necháme odkryté vychladnout. Hotové holubce je nejlépe nechat 2-3 dny odležet v chladnu aby se chuť dokonale rozležela.
Zveřejněno 21. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holubce z Volyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zGQ
Moje poznámka
Holubce z Volyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zGQ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 15 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
bůček vepřový,
plecko vepřové,
rýže předvařená,
česnek,
cibule,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
voda,
voda,
ocet
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.