Holubce z Volyně
Holubce, golubki, golubce, nebo i holoubky - pod těmito názvy můžeme potkat velmi chutné jídlo. Masová směs podušená v zelném, vinném či kapustovém listu může být chutným hlavním jídlem i vynikajícím předkrmem.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 249 kJ / 4 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 306,68 g |
Tuky | 353,25 g |
Vláknina | 23,38 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 27,33 g |
Sůl | 67,44 g |
Sacharidy | 44,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí vaříme celou, až půjdou listy z hlávky odlupovat. Přes noc je naložíme do slané a teplé vody, aby ještě změkly. Případné zbylé malé listy použijeme při vaření na dno tlakového hrnce.
Krok 2: Do větší nádoby nameleme dohromady bůček a plec, přidáme vejce, česnek a cibuli. Vše umeleme dohromady a přidáme rýži. Všechno doplníme vodou a důkladně promícháme.
Krok 3: Posypeme celou plochu v míse solí a jednou tenkou vrstvou mletého pepře. Znovu všechno promícháme a plníme připravenou směsí zelné listy. Na dno tlakového hrnce položíme prázdné listy zelí a na ně pokládáme zabalené holubce. Na vrch opět položíme volné listy.
Krok 4: Hrnec doplníme vodou s octem. Vaříme zhruba půl hodiny, poté vodu slijeme a necháme odkryté vychladnout. Hotové holubce je nejlépe nechat 2-3 dny odležet v chladnu aby se chuť dokonale rozležela.
Zveřejněno 21. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holubce z Volyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zGQ
Moje poznámka
Holubce z Volyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zGQ
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
bůček vepřový,
plecko vepřové,
rýže předvařená,
česnek,
cibule,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
voda,
voda,
ocet
Komentáře (1)