Letní salát s vejcem a křupavým krůtím masem

Janetjones Kuchařka: Janetjones

Doba přípravy: 15 min. 1 az 2 Saláty 0 názorů

Suroviny

krůtí (kuřecí) maso
1 hlávka listového salátu
vařené vejce natvrdo
(na osobu 1vejce)
sůl
koření na saláty
1/2 salátove okurky
1 plátek tvrdého sýra (jakýkoliv)
1/2 červené cibule
česneková omáčka nebo česnekový dip
citron na pokapáni
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvarene vejce nakrajime na kousky, salatovou okurku oloupeme, a nakrajime na kolecka. Salat omyjeme, vyzdimeme z nej vodu a listy klademe na talir. Pridame nakrajenou okurku s vejci, trochu osolime a posypeme korenim na salaty. Platek syra nakrajime na male kousky - ctverecky a pridame k salatu. Salat na taliri nemichame. Jen vsechny suroviny pokladame spolu na talir.

  2. Kruti maso nebo kureci nakrajime na gulasove kostky, osolime, opeprime. Na panev dame 2 lzice oleje a maso smazime dozlatova.

  3. Usmazene kousky masa pridame na povrch pripraveneho salatu na talitri. Nakonec pokapeme stavou s citronu a polejeme vse pripravene cesnekovou omackou.

Poznámka

Kdo ma rad, muze pridat i cervenou cibulku. Je to rychlovka a skvele chutna.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 131 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Letní salát s vejcem a křupavým krůtím masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: salat s krutim masem krůtí maso recepty krůtí maso krůtí maso recept testovinovy salat s krutim masem těstovinový salát s krůtím masem a zeleninou a vejcem salát s vejcem salát s uzeným masem