Holubce - plněné zelné listy

aanet3 Kuchařka: aanet3

Mleté maso 16 názorů

Suroviny

1 hlávka zelí
1 kg mletého masa
200 g nevařené rýže
1 velký kečup
1 velká cibule
pepř
sůl
(směs z masa a rýže si ochuťte kořením nebo česnekem podle své chuti,jak co máte rádi)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celou hlávku zelí vložíme do hrnce tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka.

  2. Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály.

  3. Propláchneme ve vodě syrovou rýži, kterou vložíme do mísy.

  4. Pak přidáme maso, sůl, pepř, pokrájenou cibuli a ostatní koření, které uznáme za vhodné, ale nemusí být. Směs propracujeme.

  5. Do každého listu z hlávky dáme 1 lžíci až 2 lžíce směsi, zabalíme do balíčků.

  6. Na dno hrnce vložíme napařovák, na ten pokládáme balíčky s přehybem dolů. Balíčky klademe na sebe.

  7. Na balíčky nalijeme polovinu lahve kečupu a dolijeme vodou. Vaříme pozvolna 1 hodinu.

  8. Balíčky vyjmeme z vody a podáváme s kečupem a kysanou smetanou.

    2.možnost
    Balíčky vyskládáme vedle sebe do pekáčku a zalijeme rajskou omáčkou.

  9. Pečeme v troubě přiklopené asi 1 hodinu.

  10. Potom zjemníme kysanou smetanou.

    3.možnost
    Balíčky vyskládáme do sádlem vymaštěného pekáčku.

  11. Poklademe kysaným zelím, které ochutíme cukrem a solí.

  12. Přidáme angl. slaninu a podlijeme vodou.

  13. Zapékáme přiklopené hodinu a poté dopečeme, aby balíčky měly zlatavou kůrčičku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Holubce - plněné zelné listy

  • renus renus(neregistrovaný)

    Ukrajinskou kuchyni vařím často
    Šašliky dělám vepřové maso (krkovička) naloží se do vína bílého s majonézou a cibuli. Nechat 24hod.pak se napíchá maso na jehle a nad ohnem udělá. Někdo děla že místo vína dává ocet. Je pak kyselejší a křehčí]

    Odpovědět

  • lomacka lomacka

    Hoj, taky holubky mám moc ráda a rýži taky nevařím.
    Vždyt se uvaří v listě top recepty .cz:-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Páčia sa mi všetky tri možnosti:-)):yes:Ešte neviem ktorú si zvolím,ale určite budú u nás budúci týždeň;-)

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    ja holubky miluju...a nejradsi od mamy ...:-D:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Ahojky já to mám taky od švagrové je ukrajinka a holubce dělá maličké jako jednohubky a to jsou fofry má jeden jako druhý,já je dělám taky,ale mám je jak pěst nejde mi to tak jako jí.Jinak je to super bašta:-p:-8:-)):yes:

    Odpovědět

  • aanet3 aanet3(autorka receptu)

    jé šašliky ty dělám ráda a to je žranice...hlavně venku v létě:-p...:yes::yes:...jinak holubce je práce zabalit ale stojí to za to...:-p ... všem moc díky:-K

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Tohle se dělá taky v Řecku, ale polité budˇ vaječnou omáčkou nebo bešamelem:-p. Je to práce je zabalit;-)+:yes:

    Odpovědět

  • O O(neregistrovaný)

    Anet, tak ještě přidej recept na šašlík, ten bych si taky dal...vypadá to, že ukrajinskou kuchyň máš zmáknutou, češi by se mohli učit...;-)
    Cikáni jsou tuláci odjakživa, takže kdo ví, jestli převzali holubce od ukrajinců, nebo ukrajinci od cikánů.. :-D

    Odpovědět

  • isindy isindy

    nedalo mi to a jukla jsem na google...Ukrajinci Holubce http://in.ihned.cz/c4-10021110-19440080-n0A000_d-c... ...Romové Holubky http://romove.radio.cz/cz/clanek/19567#5...je to podobné, hlavně oboje asi dobré ;-)

    Odpovědět

  • aanet3 aanet3(autorka receptu)

    ano je to ukrajinské jídlo,aspoň tedy já to z Ukrajiny mám...;-)

    Odpovědět

  • O O(neregistrovaný)

    Název "holubci" používají ukrajinci, je to ale fakt výborný jídlo :-). Ukrajinci holt uměj udělat z prdu kuličku - to se nám za nedlouho bude hodit v tomto státě..:-D, jen tak dál :yes:

    Odpovědět

  • česnek česnek(neregistrovaný)

    isahu ,řekl bych slovenské jídlo,a dělám taky ale s omáčkou smetanovou se dělají pravé holubky,a podávají se s čerstvým chlebem ,je to moc dobrý:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    holubce jsem jedla, u známých, říkají tomu holubky - prý je to jejich typické, romské jídlo ;-) nevím, jestli ano, ale chutnalo výborně...jen jsem ještě nedělala doma, ačkoli recept také někde mám...jen ho najít:-8;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Už jsem slyšela název Holubce,ale nevěděla jsem jak se to dělá.
    dobrý receptík a tolik možností:yes:+1;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já bych si to hned dala. Kdysi jsem to ovšem zkoušela, ale jsem takové trdlo, že mi ty listy, třebaže jsem je spařila s celou hlávkou v horké vodě nešky pěkně oddělat:-(. Byl to nějaký recept na plněné listy s mletým masem, ale peklo se to. Pro tebe plus za šikovnost;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: holubce s masem slovenske plnene zelne listy holubky slovenske holubky holubky na zelném listu holubky recept holubky romský recept ukrajinské holubce plněné zelné listy holubce podle romů recept na plnene zelne listy recept na holubky recept holúbky slovensky plneny zelny list plněné zelné listy recept recept na slovenské holubky ukrajinska jidla holubce plněný zelný list slovenské holubce zelný list

Zapomněl/a jsem heslo