Králík Dáša podle Valerie Zawadské
Králičí maso je velmi jemné a musíme jej pečlivě připravit, aby nebylo vysušené. V tomto receptu je králík marinovaný v olejové směsi česneku, cibule a koření. Po dvou dnech marinování jej upečeme a z výpeku uděláme omáčku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 897 kJ / 2 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,38 g |
Tuky | 210,50 g |
Vláknina | 17,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 45,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, přidáme prolisovaný česnek, hořčici, kečup, paprikovou pastu, vodu, olej a tymián. Promícháme.
Krok 2: Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do mísy s marinádou a obalíme ho v ní. Mísu zavřeme víkem a uložíme na 2 dny do lednice, ale během této doby králíka několikrát obrátíme.
Krok 3: Po dvou dnech dáme králíka i s marinádou do trouby a pečeme na 200 °C doměkka.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Podáváme s karlovarským nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 28. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík Dáša podle Valerie Zawadské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYG2
Moje poznámka
Králík Dáša podle Valerie Zawadské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYG2
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovník originál
AndreaMachacova před 7 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 14 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 19 hodinami
Suroviny:
králík,
cibule,
česnek,
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
voda,
olej,
pasta papriková,
sůl,
pepř mletý,
tymián
Komentáře (7)
Zachovala jsem název, je možné si recept podle názvu najít na internetu na videu.