Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník z jablek

Snadný hrnkový perník s jablky zvládne připravit i začátečník. Jablka máme v kuchyni prakticky celoročně, takže se takový perník nabízí jako nejsnadnější moučník na víkend. Vše na těsto smícháme a upečeme. Perník můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou.

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

patrikpecenak1 patrikpecenak1

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

středně velký plech o rozměrech 30 × 20 cm, s vyšším okrajem

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 539 kJ /
4 192 kcal
Bílkoviny87,26 g
Tuky143,85 g
Vláknina41,60 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 394 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy574,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 3: Jablka vložíme do větší mísy a přidáme k nim ostatní suroviny na těsto (k odměření použijeme hrnek o objemu 250 ml). Důkladně promícháme. Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Správné propečení zkontrolujeme špejlí, je-li po zapíchnutí do těsta suchá, je perník upečený. Krok 5: Po upečení necháme perník vychladnout, poté ho nakrájíme a pocukrujeme.

TIP: Jak na časté chyby při pečení perníku na plechu

Zveřejněno 7. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perník z jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0yL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perník z jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0yL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Merylas: keď si predstavím 1 kilové balenie práškového cukru a z neho jednu pätinu na perníku...

patrikpecenak1: Jestli cukru podle chuti, tak kdo chce sladší moučník, tak může spíš přidat cukr do těsta než takové množství na povrch. Mít 200 g moučkového cukru na povrchu, to si moc dobře neumím představit. Myslela jsem, že je to chyba v receptu.

patrikpecenak1: záleží podle chuti

Merylas: ne není to chyba

Na posypání moučníku po upečení by stačilo podstatně méně cukru, zhruba tak do 50 g. 200 g je opravdu dost hodně. Není v množství chyba? Děkuji.

Suroviny:
jablko, mouka polohrubá, mléko, vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, kakao, rum, kypřící prášek do pečiva, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu