Játrovo - bramborové placičky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Pokrmy z vnitřností 12 názorů

Suroviny

300 g jater (dala jsem kuřecí játra)
3 ks menší syrové brambory
3 vejce
cca 2 polévkové lžíce dětské krupice
sůl
pepř
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečeň pomelieme, zmiešame s jemne nastrúhanými zemiakmi a žĺtkami, krupicou, osolíme, okoreníme, vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

  2. Necháme odstáť a lyžicou vkladáme placky do rozpáleného oleja, smažíme z oboch strán. Podávame napr. so zemiakovou kašou, nejakou omáčkou apod.

Poznámka

Dnes som mlela pečienku na játrové knedlíčky (pomletú pečeň v menších dózach zamrazím) a spomenula som si na:http://www.toprecepty.cz/recept/8218-%C5%9Alehane-... , tak ma to inšpirovalo a je na svete nový recept, odskúšala som na večeru.

Budem rada, ak mi niekto pomôže s názvom, neviem, ako to nazvať...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrovo - bramborové placičky

  • chocolate chocolate

    Mám zrovna rozmrazená játra, recept se mi moc líbí, udělám dnes k večeři.Děkuji za inspiraci:-K.+10

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ďakujem!

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Dobrý receptík a nápaditost sama.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Voľaktorý deň som na rádiu Regina počula obdobu tohoto receptu, kde radili do cesta pridať cibuľu, cesnak a majoránku.
    Ja som dnes robila ako hore v recepte, plus cesnak a som pridala dosť petržlenovej vňate...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ja tiež...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Mirko - hned bych si nabídla ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Magdalenko:-)posílám ti fotky a boďku č.5 za velmi,ale velmi mňam večeři:-p:-p.Placičky jsou rychle hotové,nenáročné na přípravu a hlavně hodně jedlé:-8.Těsto je krásně nadýchané a zůstávají takové i placičky po upečení,což mě potěšilo:-p(nemám moc ráda,takové ty hutné věci).Jen jsem po usmažení první placky,přidala do těsta lžíci bramboráku v prášku-ne,že by to nějak ovlivnilo jejich chuť,ale řekla bych,že jsou takové chuťově voňavější:-p;-).Smažila jsem je na mírném plameni,aby se krásně propekly a játra zbytečně neprskala(játra jsem nemlela,ale pokrájela na malé kousky).Děkuju:-).

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jendo, ja asi nič nevymyslím nového...minule som bola presvedčená, že som vymyslela polievku z mletého mäsa. A predbehla ma Merylas! (Možno aj Cimrman;-) )

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Magdalenko, už jsem je kdysi dělal, sice bez sněhu, ale vzpomínám si, že mi moc chutnaly:-p:-p. Díky za připomenutí. :-!:-)):yes::yes::yes: +3

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Tak dobre...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Magdalenko, super nápad! :-p:yes::yes: A nech název jak je, je výstižný a jasný ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nech to tak, Magdalenko, je to vlastně podobné, jako ty moje šlehané bifteky z mletého masa, ale s játry, takže originál!:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: špejlování jitrnic spejlovani jitrnic video jatrovo játrové placky špejlování bramborové pokrmy bramborové placičky bramborove placky s jatrou špejlovani jitrnic jak špejlovat jitrnice video jak špejlovat jitrnice postup při špejlování jitrnic video špejlování jitrnic špejlovani jitrnic postup večeře s jatrou karbanátky s játrou špejlování-postup placičky z jater špejlování video jak se špejluje jitrnice

Zapomněl/a jsem heslo