

Játrovo - bramborové placičky
Suroviny
- 300 g jater (dala jsem kuřecí játra)
- 3 ks menší syrové brambory
- 3 vejce
- cca 2 polévkové lžíce dětské krupice
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Pečeň pomelieme, zmiešame s jemne nastrúhanými zemiakmi a žĺtkami, krupicou, osolíme, okoreníme, vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Necháme odstáť a lyžicou vkladáme placky do rozpáleného oleja, smažíme z oboch strán. Podávame napr. so zemiakovou kašou, nejakou omáčkou apod.
Poznámka od kuchařky
Dnes som mlela pečienku na játrové knedlíčky (pomletú pečeň v menších dózach zamrazím) a spomenula som si na:http://www.toprecepty.cz/recept/8218-%C5%9Alehane-... , tak ma to inšpirovalo a je na svete nový recept, odskúšala som na večeru.
Budem rada, ak mi niekto pomôže s názvom, neviem, ako to nazvať...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Játrovo - bramborové placičky
-
Mám zrovna rozmrazená játra, recept se mi moc líbí, udělám dnes k večeři.Děkuji za inspiraci
.+10
-
Ďakujem!
-
Dobrý receptík a nápaditost sama.
-
Voľaktorý deň som na rádiu Regina počula obdobu tohoto receptu, kde radili do cesta pridať cibuľu, cesnak a majoránku.
Ja som dnes robila ako hore v recepte, plus cesnak a som pridala dosť petržlenovej vňate... -
Ja tiež...
-
Mirko - hned bych si nabídla
-
Magdalenko
posílám ti fotky a boďku č.5 za velmi,ale velmi mňam večeři
.Placičky jsou rychle hotové,nenáročné na přípravu a hlavně hodně jedlé
.Těsto je krásně nadýchané a zůstávají takové i placičky po upečení,což mě potěšilo
(nemám moc ráda,takové ty hutné věci).Jen jsem po usmažení první placky,přidala do těsta lžíci bramboráku v prášku-ne,že by to nějak ovlivnilo jejich chuť,ale řekla bych,že jsou takové chuťově voňavější
.Smažila jsem je na mírném plameni,aby se krásně propekly a játra zbytečně neprskala(játra jsem nemlela,ale pokrájela na malé kousky).Děkuju
.
-
Jendo, ja asi nič nevymyslím nového...minule som bola presvedčená, že som vymyslela polievku z mletého mäsa. A predbehla ma Merylas! (Možno aj Cimrman
)
-
Magdalenko, už jsem je kdysi dělal, sice bez sněhu, ale vzpomínám si, že mi moc chutnaly
. Díky za připomenutí.
+3
-
Tak dobre...
-
Magdalenko, super nápad!
A nech název jak je, je výstižný a jasný
-
Nech to tak, Magdalenko, je to vlastně podobné, jako ty moje šlehané bifteky z mletého masa, ale s játry, takže originál!