Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolovaný perníkový chlebíček

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 60 min

190 min (130 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi dlouho, a ani by to nebylo třeba – sníte jej opravdu velice rychle.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 891 kJ /
2 842 kcal
Bílkoviny72,66 g
Tuky80,28 g
Vláknina25,76 g
Cholesterol 439 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy444,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdřív tekuté, pak zcela změklý tuk a zbytek surovin, droždí uložíme nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme z formy a na stole rozválíme do nevelkého obdélníku, dlouhého stejně jako forma do pekárny. Krok 3: Plát posypeme citronovou kůrou, ořechy, krájeným sušeným ovocem a zavineme. Krok 4: Závin vložíme do prázdné formy pekárny, posypeme plátky mandlí a rukou je opatrně přitiskneme na těsto. Krok 5: Chlebíček necháme vykynout a zapneme program Pečení (60 minut). Krok 6: Upečený chlebíček z formy pekárny opatrně vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 1. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolovaný perníkový chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBPMX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolovaný perníkový chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBPMX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, jogurt bílý, máslo, vejce, cukr, kakao, sůl, kůra citronová, koření do perníku, skořice, mouka žitná chlebová, mouka polohrubá, mouka hladká, droždí čerstvé, ořechy, kůra citronová, rozinky, švestky sušené, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu