Bramborový chlebíček s vanilkou

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 20 názorů

Suroviny

120 ml vody
150 g strouhaných vařených brambor
1 vejce
50-60 g tuku (dala jsem olivový olej)
80 g cukru
vanilkový cukr
5 lžiček citrónové šťávy
koření Voňavé pečení s vanilkou (nebo aspoň citrónová kůra)
360 g hrubé mouky
110 g polohrubé mouky
10-12 g droždí
větší hrst rozinek
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do formy pekárny (tekuté, pak tuhé) a zapneme program Sladký (hnětení, kynutí a pečení sladkého kynutého těsta) nebo pokud ho nemáme, použijeme program Základní.

  2. Po druhém hlazení (promíchání) můžeme vyndat háky a pokud je třeba, urovnáme povrch těsta.
    Pohlídáme závěrečné pečení, bochník stačí péct 40-45min.

Poznámka

Chlebíček krásně voní, je měkounký, přiměřeně sladký a není suchý. I druhý den po upečení chutná jen tak, ničím nenamazaný......

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bramborový chlebíček s vanilkou

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    mam keramicku, tak ju výmazem sadlom a posypem hrubou mukou a pod nu dam plech s vodou a urcite to pojde si myslim :-) Len neviem, ci sa mi tam to cesto cele zmesti, kde tam ide tolko muky...?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jana: ano, to půjde určitě - dobře ji předem vymaž máslem, ať se ti na ni těsto nepřilepí;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    ja som to myslela jako ze bych to nechala kysnut napr. v osatke a potom bych to preklopila na plech a dala piect, ale ak to fakt zredne, tak na plechu z toho budem mat placku teda :-S A keby to dam kysnut a nasledne piect napr. vo forme na bábovku???

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jana: koření dávám přibližně lžičku, záleží na tom, jak moc chceš chlebíček navoněný. Na plechu - to myslíš jako nízký koláč nebo mazanec nebo formu položit na plech.?
    Spíš bych to pekla v té formě a na plechu, bramborami těsto stáním (čekáním na vykynutí) zřídne.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    dalo by sa toto cesto urobiť aj normálne na plechu?? A kolko tam mám dať toho korenia Vonave pecenie s vanilkou????:-O

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-O jujda, já tam nemám sůl? - Aha, už vím, proč! Použila jsem zbylé vařené brambory od oběda a ty solené jsou...ale stejně to do receptu písnu. Dík za fotečky:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže Cathleen, ve zmenšené verzi, vynikající, těsto je jak už jsem psala, jak vata. K tomu pečení. Po 40 minutách jsem otevřela pekárnu a ani náhodou ještě nebyl!! Byla jsem nakonec ráda, že mi nespadnul.;-) Z původní doby pečení jsem ubrala asi 17 minut. Ještě jsem se chtěla zeptat, nechybí tam trošinku soli? Ne, že bych to ve sladkém potřebovala, ale přece jen se mi zdá, že malinko soli by to sneslo. No a možná by bylo fajn tady přidat i tu zmenšenou verzi pro ty, kteří mají menší nádobu a jeden hák. Ale to nechám na tobě. ;-) Přidávám fotky;-)

    Odpovědět

  • Jancza Jancza

    cathleen, díky, myslela jsem si to, nakupuji tam už taky pěkně dlouho a taky jsem moc spokojená :yes:. Jen jsem chtěla vědět, jestli je to to ono ;-). Hezký víkend :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Ano, kupuji ho u Antonína, jsem s ním (a nejen já, i hodně mých kamarádek) maximálně spokojená:yes:

    Odpovědět

  • Jancza Jancza

    cathleen, prosím tě, to koření, co jmenuješ, to je to, co prodává Antonín?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    cathleen :-D:-)), zatím jsem nic nemusela zmenšovat:-)). Vzala jsem kus k dceři a zeť se jen olízne, až to uvidí a doma už skoro nic není;-) Takže, účel to splnilo.;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-D:-D:-DJani, vždyť víš, že máš prťavounkou jednohákovku....téměř všechno do ní musíš zmenšit;-)Jsem ráda, že chutná.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, takže asi tak. Mám dojem, že je to pro větší pelárnu, než mám já!:-)) Vynikající těsto, jako vata, ale otvíralo mi pekárnu, musela jsem to vypnout. Nešlo to ven, ta čepice zvrchu se utrhla. Každopádně je to těstíčko, jako málokteré!! Láďa to cpe po kusech a říkal, že se mi v pekárně dlouho tak nic nepovedlo!!:-)):-D:-D

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Cathleen, jsem rada, ze ti po vcerejsim "slovenskem" bodiku, muzu dat dneska jeden bod "cesky", protoze tenhle chlebicek si ho rozhodne zaslouzi.:yes:7:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KPěkné, není tam moc tuku a cukru. Vyzkouším.:yes::yes::-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pečený chlebíček voňavé pečení s vanilkou hnětací háky na tuhé těsto bramborový chlebíček sladky zbylé vařené brambory recepty z bramborového těsta bramborový bochník sladký bramborovy pečení ze sladkého kynutého těsta

Zapomněl/a jsem heslo