Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký nedělní chlebíček

Vysoký, nadýchaný a lehoučký sladký chlebíček z domácí pekárny je vhodný třeba na snídani. Zkuste přidat strouhanou citronovou kůru nebo třeba skořici. To vše chlebíček zlehka provoní a pak už ho podáváme s meltou nebo bílou kávou suchý, či namazaný máslem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 60 min

190 min (130 min příprava + 60 min tepelná úprava)

12. 9. 2023 13:57

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie12 520 kJ / 2 992 kcal
Bílkoviny71,98 g
Tuky99,20 g
Vláknina15,96 g
Cholesterol 314 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy444,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento a další moje recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz

Syrovátku používám sušenou, koupenou v lékárně (Sušený syrovátkový nápoj), není drahá. Pokud ji nemáte, dejte sušené mléko, nebo ji vynechejte, ale se syrovátkou je pečivo chutnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 9. 2023 09:15

cathleen: Moc děkuji:-K

cathleen cathleen

18. 9. 2023 07:38

Anna Kocikova: jojo, do té to určitě vejde. A péct na cca 188-190 °C ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 9. 2023 17:08

cathleen: Ano,Ivuš,sekla jsem se;-)Je to obdélníková forma na biskupský chl.,cca 26/12/8cm.Za info moc děkuji a určitě vyzkouším:-8Díky:-K

cathleen cathleen

17. 9. 2023 13:37

Anna Kocikova: do srnčího hřbetu se to nevejde, je moc plytký, ale - nemáš hranatou formu na biskupský chlebík? Do té by se vejít mohlo ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 9. 2023 10:25

cathleen: Ivuš,vypověděla mi DP a recept se mi moc líbí:-KMůžu to péct v troubě a vejde se mi těsto do slik.formy na srnčí hřbet:-?

cathleen cathleen

13. 9. 2023 09:28

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-) je to takový lehoučký mazanec, opravdu velice vhodný ke snídani nebo večeři ;-)

cathleen cathleen

13. 9. 2023 09:27

Merylas (moderátorka): ano, syrovátka není v těstě nijak výrazně poznat (nějakou kyselostí či jinak) :-) ale pečivo příjemně dochutí. Sladké i slané.

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 9. 2023 07:50

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí, syrovátka do těsta je skvělá :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 9. 2023 17:02

Kdysi jsem sušenou syrovátku do nějakého pečiva používala. Pokud se nepletu, máš s ní povícero receptů. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, vejce, šťáva citronová, olej, sádlo, cukr krystal, syrovátka sušená, mouka hladká, sůl, droždí čerstvé

TopRecepty.cz

Sladký nedělní chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZq4E