Vohrnoušky
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky se tvarují velmi snadno a dobře, povedou se určitě každému.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 266 kJ / 3 649 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,26 g |
| Tuky | 98,67 g |
| Vláknina | 16,04 g |
| Cholesterol | 586 mg |
| Sodík | 674 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 560,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto vložíme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Krok 2: Připravíme náplň. Tvaroh osladíme, promícháme s vejcem a přidáme pudink Creme Ole (pokud je náplň řidší) nebo několik lžic mléka (u tvarohu z kostky, kdy bývá náplň velmi hustá).
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 20 kousků, které naplníme podle foto postupu. Těsto je příjmně tvárné, nelepivé. Náplň každé buchtičky korunujeme několika kousky ovoce.
Krok 4: Jednotlivé kousky naskládáme do sádlem vymazaného pekáče (klasický, velký pekáč s dvěma uchy) nebo plechu, kde ale nepokryjí celou plochu. Ukládáme je vedle sebe, volně, nezapomeneme mezi jednotlivými kousky potírat sádlem, jako u českých (Honzových) buchet.
Krok 5: Vohrnoušky necháme nakynout (20-40 minut), okraje svrchu jim potřeme rozpuštěným sádlem a upečeme ve vyhřáté troubě (190 °C / 25-30 minut).
Krok 6: Hotové pocukrujeme a podáváme.
Zveřejněno 21. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vohrnoušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8NK
Moje poznámka
Vohrnoušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8NK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Suroviny:
voda,
žloutek,
sádlo,
rum,
cukr,
kůra citronová,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
tvaroh,
vejce,
cukr,
créme olé,
ostružiny,
sádlo
Komentáře (5)