Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem

yanull Kuchařka: yanull

Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 24 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky 00
500 g polohrubé mouky výběrové - Zátkova
200 g mouky Zlatka
20 dkg cukru krupice
sůl
6 dkg čerstvého droždí
2 lžíce rumu
4-5 žloutků
15 dkg másla
5 dkg sádla
5 dkg hery nebo zlaté hané
500-600 ml mléka (dle potřeby)
švestky
1 vanilkový puding
2 lžíce cukru krupice
400 ml mléka
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké přísady do mísy, do vlažného mléka dáme zmladit droždí.

  2. V míse si uděláme důlek, droždí do něj vlijeme a poprášíme shora troškou mouky. Necháme pracovat.

  3. Do misky si dáme žloutky, rum a rozpuštěný tuk a s trochou mléka rozmícháme. Pak zpracováváme těsto do vláčné hmoty a během kynutí několikrát propracujeme.

  4. Hned po vypracování těsta si uvaříme puging obvyklým způsobem, jen s menším množstvím mléka. Nalijeme ho na nějaký tácek, aby byl asi v 1,5 cm vrstvě a necháme ho ztuhnout.

  5. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky a roztáhneme rukama na placičku.

  6. Na každou dáme lžičku zchladlého pudingu a na něj řeznou stranou položíme půlku švestky. Tu mírně zatlačíme do těsta, tím se nám zvednou okraje a ty pak k sobě spojíme.

  7. Klademe je vedle sebe na vymaštěný plech, mezi sebou promazáváme máslem. Na plechu je pak necháme ještě nejméně 20 minut nakynout. Upečeme a po upečení ještě horké je potřeme rozpuštěným máslem s rumem.

Poznámka

Inspirovaly mě vohrnoušky, které už tu jsou, moc za ně autorce děkuji. Ale protože jsem je dělala z jiného těsta a s jinou náplní, dávám sem nový recept. U nás se těší takové oblibě, že už jsem je dělala 2 týdny po sobě a není vyloučeno, že příští týden budou opět :-)) Jsou krásně voňavé, vláčné a to i druhý den. Včera jsem už zadělávala z 1,5 kg těsta a z něj udělala ještě rybízový koláč.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem

  • veru.hol veru.hol

    yanull: dekuju, vyzkousim :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(autorka receptu)

    veru.hol: Mouka Zlatka je směs hladké a polohrubé mouky, jen jsou tam látky na lepší kynutí a těsto s ní se nemá trhat. Ne vždy ji mám, takže klidně zadělávám jen z hladké a polohrubé výběrové mouky, droždí používám Fala, jsem s ním velmi spokojená. Takže klidně jděte do těsta i bez Zlatky, ať se Vám daří ;-):-K

    Odpovědět

  • veru.hol veru.hol

    Dobry den, chtela bych vyzkouset tento recept, ale mouka Zlatka neni k sehnani.... Mam nahradit hladkou nebo polohrubou moukou, nevim jakou mela Zlatka strukturu, diky prevelice ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    maris,jsi zlatá:yes:to jsem zvojtila já sama,doňa debilka:-D:-D:-Dhlavně,že nemusím k Chocholouškovi:-D:-D:-D:-D díky nastotisíckrátmilionkrát:-!:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Rebi, počet fotek, které se zobrazují, si můžeš upravit ve Vlastním nastavení;-):-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jendo,ty mě to neuvěříš,ale mě se zobrazuje jen jedna fotka od autorky receptu..takže teď vypadám jako pacient dr.Chocholouška:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Nadi, myslím, že se při vkládání dařilo až moc, Zlatku tam máš 5x.:-) No a co, proč by se valaši nemohli krapet rozšoupnout:-)).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    takže sorry,odesílala jsem foto už 3x,ale nedaří se..proč:-?to fakt nevím:-//

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Irči,foto Zlatky-mouky jsem přidala..nemám celou,jen načatou,jestli to neva a tuná je písané po slovensky,ale z druhej stany je aj normálne,po cesky:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Jani ty vypadájí nádherně, jen jaksi nevím co je to mouka Zlatka, chtěla bych je vyzkoušet:-OBodík už samozřejmě letí:yes:

    Odpovědět

  • teniska teniska

    tak ty musí být perfektní, další skvělý nápad:yes::yes: no já úplně koukám:-O:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, konečně jsem je upekl a jsou skutečně skvělé:-p:-p:-p:yes:. Vanilkový puding jsem nahradil karamelovým a příště vyzkouším s mandlovým;-). Přidávám pár fotek:-K.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    to je krása:yes:, vypadá to v celku jako kachel, hotové umělecké dílko:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, ty vypadají luxusně:-p:yes::yes:, uvažuji, že je upeču v neděli na pouť;-):-). :-!:-)):yes::yes::-K +13

    Odpovědět

  • marie koutná marie koutná(neregistrovaný)

    ty jsou krásné,radost pohledět,radost ochutnat:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vohrnoušky švestkový koláč s pudinkem moučníky s pudingem moučníky se švestkami zmladit droždí moučník se švestkami mouka zlatka vohrnoušky z kynutého těsta buchta se švestkami a pudinkem koláč s pudingem a švestkama recept se švestkami hladká mouka zlatka recept na vlacny svestkovy kolac buchta z pudinku se švestkama vohrnoušky 2 švestkový závin s pudingem recepty se svestkami švestkový závin s pudinkem recepty ze sypké směsi zlatka jak zmladit droždí

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít