Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly, můžeme je po upečení potřít máslem a rumem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 679 kJ / 4 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,46 g |
Tuky | 312,13 g |
Vláknina | 24,72 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 931 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 377,77 g |
Postup přípravy
Ještě rozkvedláme vejce, ať máme vše připravené. Krok 5: Vykynuté těsto ještě trochu propracujeme, rozdělíme ho na dva díly, vyválíme obdélník o síle 1 cm a pomocí rádýlka nebo nože nakrájíme na čtverce o velikosti, jak velké chceme mít koláčky. Na každý čtvereček lžičkou naneseme tvarohovou náplň, pomocí druhé lžičky náplň sejmeme, rohy čtverce spojíme, zakulatíme a položíme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Takto zpracujeme všechno těsto. Do každého bochánku uděláme palcem důlek, do něj vytlačíme z cukrářského sáčku povidlovou náplň. Krok 6: Koláčky potřeme vajíčkem (jen těsto, ne náplň), celé koláčky posypeme drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C dozlatova, trvá to asi 25 minut. Krok 7: Pokud chceme, můžeme ještě rozpustit máslo, do něj pak vlijeme rum a tímto potíráme ještě horké koláčky.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZx0
Moje poznámka
Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZx0
Nejnovější recepty
Kuřecí maso s dýní, pórkem a smetanou.(vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Kuskusový salát s grilovanou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Papriky plněné lečem
Přidáno před 5 hodinami
Krémová květáková polévka s mrkví a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Mirabelková marmeláda
Přidáno před 21 hodinami
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno 11. 8. 2025 09:42:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí jogurtové placičky
MiskaM před 3 minutami
Cuketa /patizon s uzeným masem a bramborami z jednoho pekáčku
m.tylsova před 29 minutami
Rajská polévka III
Penkapa před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Dagmarak před 2 hodinami
Hořčicové brambory
Entony před 2 hodinami
Žebírka BBQ
dastymisa před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Klivan před 15 hodinami
Smažené cukety
Tajemnost před 17 hodinami
Zelené fazolky na slanince
cherst před 17 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mléko plnotučné,
mouka polohrubá,
vejce,
olej rostlinný,
sůl,
máslo,
tvaroh plnotučný,
rozinky v rumu,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
povidla švestková,
piškoty,
rum,
máslo,
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
máslo
Komentáře (3)
Zrovna tu koukám, co bych upekla... 😉
Přeji krásné podzimní dny... 🙂