Karbanátky z vepřové plece
Karbanátky jsou velmi oblíbeným a tradičním pokrmem. Dají se připravit v různých variantách. V tomto receptu na vás čekají karbanátky z mleté vepřové plece a slaniny. Obalené ve strouhance je pak dozlatova usmažte na sádle.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 509 kJ / 1 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,94 g |
| Tuky | 48,29 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 603 mg |
| Sodík | 2,47 g |
| Sůl | 5,95 g |
| Sacharidy | 40,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso i slaninu umeleme, cibuli nasekáme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a v misce pokropíme mlékem. Do větší misky dáme maso se slaninou, přidáme cibuli, prolisovaný česnek, sůl a koření dle chuti.
Krok 2: Důkladně promícháme, přidáme jogurt, vejce a nakonec přidáme namočený rohlík a promnutou majoránku. Promíchanou směs necháme pár minut odpočinout.
Krok 3: Z masové směsi uděláme mokrýma rukama kuličky. Dlaní je zploštíme a obalené ve strouhance zvolna opečeme dozlatova na sádle z obou stran.
Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami a salátem nebo s chlebem, hořčicí, cibulí a okurkami. Dobré jsou teplé i studené.
Zveřejněno 1. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátky z vepřové plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrQlx
Moje poznámka
Karbanátky z vepřové plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrQlx
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 40 minutami
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 8 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 51 minutami
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 9 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 9 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 9 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 10 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 11 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 14 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
slanina,
cibule,
rohlík,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek,
jogurt bílý,
majoránka,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0