Rybízová bábovka
Klasická bábovka bude chutnat ještě lépe, když ji ochutíme čerstvým rybízem. Kuličky červeného rybízu, ukryté v dobrém vláčném těstě, při ochutnání příjemně překvapí svou osvěžující sladkokyselou chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 778 kJ / 4 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,24 g |
Tuky | 149,12 g |
Vláknina | 21,75 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 638,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větší míse vyšleháme obě vejce s cukrem do pěny, poté pomalu vlijeme mléko a olej. Směs společně lehce promícháme.
Krok 2: Ručně vmícháme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a mícháme do hladké konzistence. Nakonec opatrně zapracujeme očištěný a opláchnutý rybíz.
Krok 3: Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Troubu včas předehřejeme na 150 °C.
Krok 4: Bábovku pečeme asi 45 minut, záleží na vlastních zkušenostech s troubou. Zda je moučník hotový, zkoušíme pomocí špejle, po vytažení musí vyjít suchá bez zbytků těsta.
Krok 5: Po vychladnutí můžeme bábovku posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 27. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7qx
Moje poznámka
Rybízová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7qx
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 17 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 18 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 29 minutami
Dušené zelí
rimul@email.cz před 33 minutami
Cuketový perník
Raslik před 57 minutami
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 1 hodinou
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 2 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 2 hodinami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 2 hodinami
Guláš z václavek
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
rybíz,
tuk,
mouka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.