Rybízová bábovka

teniska Kuchařka: teniska

Doba přípravy: 40 minut 12 porcí Moučníky , Bábovky 4 názory

Suroviny

150 g hladké mouky
120 g celozrnné hladké mouky pšeničné
200 g másla
250 g třtinového cukru
1 lžička skořicového cukru
1/2 lžičky citronové kůry
1 pudinkový prášek
270 ml mléka
5 vajec
160 g čerstvého rybízu (či mraženého)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si přeheřejeme na 170°C.

  2. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru, poté do směsi vmícháma žloutky a pudinkový prášek. Přisypeme skořici, citronovou kůru a vlejeme mléko.

  3. V jiné míse si vyšleháme bílky se zbytkem cukru do tuhého sněhu.

  4. Mouku přidáme do těsta a opatrně vmícháme bílky. Nakonec vmícháme rybíz a těsto nalejeme do vymazané formy na bábovku.

  5. Vložíme do trouby na přibližně 50 minut. Po upečení necháme chvíli stát a poté vyklopíme.

Poznámka

Použila jsem zmražený rybíz ze zahrádky.

Bábovka je opravdu moc dobrá, lahodná! :)

Přidám i foto z řezu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rybízová bábovka

  • miriko10 miriko10

    Mě se bábovka moc nepovedla. Srazila se a poměrně dlouho trvalo než se propekla. Taky se mi rybíz nalepil na formu a připálil. Ale na druhou stranu musím říct, že chuťově byla dobrá. :-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Až bude rybíz vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ukládám, vypadá chutně :-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

Tématické fráze: bábovka s rybízem bezlepkova rybizova buchta bábovka z celozrné mouky ribizová bábovka lahodná bábovka rybízová buchta z hladké mouky rybízová buchta bábovka z hladké mouky babovka z rybizem babovky s rybizem bábovky z celozrné mouky babovky z hladké mouky a pudinku hrnickova babovka s rybízem rabízová bábovka bezlepková rybízov buchta babovka ribizova rybízové buchta z hladké mouky citronova babovka s rybizem rybizova buchta s hladke mouky bezlepková bábovka s rybízem

Zapomněl/a jsem heslo