Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, nebo malé pohoštění pro milou návštěvu, zkuste se chopit našeho receptu. Krevety podávané na smaženém rýžovém papíru, s avokádem, ochucenou majonézou a listovým salátem jsou skutečná lahůdka.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 498 kJ / 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 87,74 g |
Vláknina | 3,05 g |
Cholesterol | 91 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 8,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé krevety očistíme, ulomíme hlavu, sundáme krunýř (můžeme ponechat ocásek na uchopení).Opatrně ostrým nožem nařízneme záda krevety a vytáhneme černé střívko. Krevety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Rýžový papír rozstřihneme nůžkami na čtvrtiny a dáme pozor abychom je nezlámali. Připravíme majonézu, nebo použijeme kupovanou. Lze použít i avokádovou nebo jinou ochucenou. Rozpůlíme avokádo, odstraníme pecku a lžící vyjmeme ze slupky. Nakrájíme na proužky a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 3: Omyjeme listy salátu a necháme okapat. Může být jiný, srdíčka nebo hlávkový.
Krok 4: Na malou rozehřátou pánvičku dáme olej, jakmile se kolem vložené špejle dělají bublinky vkládáme nastříhaný rýžový papír - okamžitě po zbělání (je to pár vteřin) vyndáme kleštičkami (na obracení při smažení) nebo obracečkou na papírovou utěrku a vložíme další až osmažíme všechny.
Krok 5: Ztlumíme stupeň tepla a vložíme naplocho rozpůlený stroužek česneku, nespálíme, chceme jen ovonět olej.
Krok 6: Do oleje vkládáme připravené krevety a smažíme maximálně 1 minutu, z druhé strany také minutu. Jakmile zrůžoví jsou hotové, delší tepelnou úpravou by ztuhly. Opět odkládáme na papírové utěrky.
Krok 7: Na talíře položíme osmažený dílek rýžového papíru, přidáme kousek salátu, 2 dílky avokáda a lžičku majonézy. Nakonec poklademe krevety, vše mírně osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 8: Ihned podáváme například jako předkrm nebo pohoštění. Různé druhy a kousky pečiva si může každý posloužit z malé ošatky, která bývá na stole nebo servírovacím stolku.
Zveřejněno 17. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkL8
Moje poznámka
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkL8
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 17 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 19 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 4 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 6 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 7 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 8 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 9 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 10 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 10 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 10 hodinami
Suroviny:
krevety,
papír rýžový,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
salát,
avokádo,
majonéza,
citron
Komentáře (5)