Nakládaný Hermelín pro milovníky česneku

Jaaja Kuchařka: Jaaja

Sýry 12 názorů

Suroviny

Hermelíny (osvědčil se mi více hermelín kupovaný na váhu krájený z bochníku nebývá uvnitř tvarohový nebo Camembert z Lidlu - zelený 45%)
česnek
olivový olej
provensálské koření
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1x1 cm, česnek na tenoulinké plátečky.

  2. Do malých zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, Hermelín (tak 2-3 vrstvy), posypu provensálským kořením a opakuji. Vše skládám natěsno, nakonec lehce utlačím a zaliji olivovým olejem. Zavřu. Pořádně tím třepu a otáčím, aby se olej dostal do všech mezer a nebyly tam vzduchové bublinky.

  3. Schovám dozadu do lednice na týden. Méně rozhodně ne. Průběžně protřepu.

  4. Olivový olej ztratí svoji olejovou chuť, nasákne česnekem a je moc dobrý - namáčíme si do něj rohlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 484 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaný Hermelín pro milovníky česneku

  • Dajda Dajda

    vanda: Na tenhle způsob jsem hermelín nakládala už mnohokrát, a to bez cibule, která mi tam rozhodně nechyběla. Jen jsem kousky sýra posypala navíc trochou drceného barevného pepře. :-p Olej, provoněný sýrem a česnekem, rozhodně nezbude, já do něj pro změnu namáčím čerstvý chléb.

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja(autorka receptu)

    vanda: s cibulí je hermelínů milion ... tento je silně česnekový ... a když chci s cibulí, dělám s cibulí, na každý mám jiný recept, je potřeba vyzkoušet něco jiného a do tohoto receptu cibule rozhodně nepatří

    Odpovědět

  • vanda vanda(neregistrovaná)

    Mně tam chybí cibule. V naloženém hermelínu by rozhodně být měla.:-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dala jsem navíc rozmarýn a kapari, vynechal provensálské a pracovně jej nazvala "hermelínek-rozmarýnek pro Ivanku" ;-) Výše uvedený recept jsem neznala, ale protože je velmi podobný tomu mému způsobu naložení, přidala jsem fotky. A proč "pro Ivanku"? Protože to byla součást mého včerejšího pohoštění pro naši milou Isahu. :-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Hermelín je naložený,foto přidáno,teď už jen čekat až se uleží:-p:yes:+11

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tohle může být opravdu dobré:-p
    Pokud to bude číst i Drahulín,může tam přidat i včerejší kytku od manžela;-):-))
    +7 bodík je tam:yes::yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    A zapichování česnekových kousků do hermelínu je vyloženě dobrý nápad :-):yes:.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Heli, to vůbec není blbý nápad, pod maso!!:-O

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Já při nakládání do kousků (trojúhelníčků) Hermelínu nakrájené česnekové kousky zapichuju. Je moc dobré, když česnek nevidíte, jen do něj kousnete. A zbylý olivový olej pak použiju třeba pod maso.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Śmankote, to se musím mrknout na Hermelín ve slevě, to musí být dobré!!:-p:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jani, tohle musí být mňamka, hlavně pro milovníky česnku, i já bych si s chutí dala:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: nakládaný hermelín láďa hruška nakládaný camembert nakládaný camembert recept recept na nakládaný hermelín na kostičky nakládaný česnek v oleji s kořením nakladany hermelin s provensalskym korenim nakládaný hermelín bez oleje nakládaný hermelín na kostičky nakládaný hermelín kousky nakládaný hermelín na kousky nakládaný hermelín s česnekem nakládaný česnek nakládaný sýr ladí hrušky recept na nakládaný camembert camembert nakladany nakladane kousky hermelinu nakládaný kamembert hermelin vaha hermelin podle ladi hrusky lada hruska nakládaný hermelín

Zapomněl/a jsem heslo