Plněné papriky jako předkrm

taddy1 Kuchařka: taddy1

Předkrmy 1 názor

Suroviny

220 g syrovátkového sýra
250 g másla
1 střední cibule
4 vejce vařená na tvrdo
150 - 200 g šunky
4 - 5 stroužků česneku
2 konzervy po 50 g ančoviček s kapary bez nálevu
2 - 3 kávové lžičky citronové šťávy
sůl, pepř podle chuti
cca 10 zelených paprik (záleží na velikosti)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sýr a vejce nastrouháme, cibuli a šunku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, z konzerv ančoviček slijeme nálev.

  2. Do mísy dáme pokrájené změklé máslo, přidáme podle bodu 1) připravený sýr, vejce, cibuli, šunku, česnek a ančovičky. Směs opatrně propracujeme, aby se ingredience propojily, ale zase úplně nerozmačkaly. Dochutíme citronovou šťávou, pepřem a opatrně solí (je už obsažena v ančovičkách).

  3. U paprik seřízneme vršky a vydlabeme vnitřek, aby vznikly duté "kornoutky". Plníme je směsí za pomoci koktejlové lžičky, kterou průběžně namáčíme ve vodě, aby se sýrová směs na ni nelepila. Naplněné paprikové lusky dáme do ledničky cca na 1 hodinu ztuhnout.

  4. Plněné papriky krájíme šikmo na porce a podáváme s pečivem.

Poznámka

Tuto opravdovou lahůdku připravil můj muž inspirovaný několika recepty, ale především vlastní fantazií. Zdánlivě zvláštním propojením surovin docílil takové chuti, že jsem neváhala ani vteřinu a vložila jeho recept sem ihned, dokud si přesně postup přípravy pamatoval. Určitě je to výborný předkrm, vhodná svačina, ale mile potěší i Vaše hosty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 284 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné papriky jako předkrm

  • Eja57 Eja57

    Kombinace chutí je velmi vydařená - jen jsem změnila základ, místo strouhaného sýra + máslo jsem dala Lučinu ( nemám ráda pomazánky s máslem). Plnila jsem malé papričky a rovnou podávala - přidávám foto.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo