Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové kobližky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Tyto drobné koblížky krásně voní po skořici. Připravíme je rychle bez kynutí ze strouhaných jablek a opražené strouhanky, která jim dodá zajímavou chuť. Po osmažení je posypeme skořicí a cukrem.

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 155 kJ /
1 949 kcal
Bílkoviny40,94 g
Tuky94,06 g
Vláknina31,90 g
Cholesterol 981 mg
Sodík 946 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy218,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme jablka a dusíme asi 10 minut. Krok 2: Mezitím ve zbylém másle dozlatova osmažíme strouhanku, kterou pak necháme vychladnout. Krok 3: Vmícháme do ní rozšlehaná vejce, cukr, skořici, citronovou kůru a vychladlá podušená jablka. Krok 4: Z hmoty vytvarujeme kobližky, které obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova. Krok 5: Kobližky vyjmeme na papírovou utěrku, odsajeme přebytečný tuk. Posypeme je skořicí a cukrem.

TIP: Jak udělat koblížky z tvarohu nebo jogurtu

Zveřejněno 22. 9. 2024 16:02

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové kobližky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz3V

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové kobližky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz3V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, máslo, strouhanka, vejce, cukr krupice, skořice, kůra citronová, strouhanka, olej, cukr moučkový, skořice

Přidat fotografie receptu