Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovník s jablky

Mezi oblíbené a klasické moučníky z máku rozhodně patří makovec. Když do něj přidáme jablka, bude krásně vláčný. Jeho příprava je velmi snadná a tento recept je navíc hrníčkový, takže ho zvládnou i začátečníci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 128 kJ /
5 528 kcal
Bílkoviny132,71 g
Tuky191,89 g
Vláknina60,15 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy787,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, cukr, mák, kypřicí prášek do pečiva a promícháme. Krok 2: Přidáme vejce, olej, mléko a jablka. Vše důkladně promícháme. Krok 3: Vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do mírně předehřáté trouby a zvolna upečeme. Krok 4: Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: Jak na lesklou čokoládovou polevu

Zveřejněno 3. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovník s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMZW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovník s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDMZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, mléko, mák mletý, jablko, olej, kypřící prášek do pečiva, poleva čokoládová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu