Podzimní řezy
Tento recept přináší skvělý nápad, jak použít listy na výrobu krásných čokoládových lístků. Lahodný dezert s jemným kávovým krémem, zasypaný čokoládovými lístky zaujme na první pohled a naladí vás na podzimní náladu.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 334 kJ / 7 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,24 g |
| Tuky | 383,74 g |
| Vláknina | 30,08 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,91 g |
| Sacharidy | 848,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků, vložíme je do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr, po částech změklou Heru a vyšleháme. Postupně přidáváme vlažné mléko a šleháme do pěny.
Krok 2: Potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Krok 3: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 4: Polovinu těsta vlijeme do připraveného pekáče. Kakao rozmícháme s rumem, přidáme do mísy k zbylému těstu, promícháme a nalijeme na světlé těsto.
Krok 5: Pečeme asi 35-40 minut.
Krok 6: Mezitím připravíme krém. Ohřejeme mléko, část odlijeme do hrníčku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme cukr, vlijeme rozmíchaný pudink a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Poté necháme vychladnout. Vlažný pudink rozšleháme, přidáme změklé máslo, instantní kávu a pomocí ručního šlehače připravíme krém, který dáme chladit do lednice.
Krok 7: Dále připravíme čokoládové lístky. Na jejich přípravu budeme potřebovat omyté a osušené listy. Rozpustíme čokoládu a tuk, promícháme a polevou potřeme spodní stranu lístků. Lístky skládáme na pečicí papír a čokoládu necháme v mrazničce krátce ztuhnout (stačí minuta). Potom lístky z mrazáku vyjmeme, znovu potřeme čokoládou a vrátíme do mrazničky. Lístky postupně vyjmeme z mrazáku, položíme je čokoládovou stranou na alobal a pomocí špičky nože a pinzety sloupneme zelený list. Čokoládových lístků se nedotýkáme prsty, pouze pinzetou nebo nožem. Uchováváme je v mrazáku, nebo v lednici. Zelené listí znovu potřeme polevou a celý postup opakujeme, dokud není hotovo asi 60 čokoládových lístečků.
Krok 8: Vychladlý korpus vyklopíme z pekáče, navrch rozetřeme kávový krém a nakrájíme na kostky.
Krok 9: Na každý řez naaranžujeme několik čokoládových lístků. Můžeme je ozdobit i lístkem čerstvé meduňky a podáváme.
Zveřejněno 7. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON41
Moje poznámka
Podzimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON41
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 8 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 11 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
cukr,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
kakao,
rum,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
káva instantní,
máslo,
čokoláda hořká,
tuk 100%,
tuk,
mouka hrubá,
meduňka
Komentáře (3)