Krkovice se sladkým přelivem
Kompletní jídlo, které neurazí ani ve svátečnější den, najdete v tomto receptu. Opečené plátky uzené krkovice jsou doplněny jemnou pažitkovou kaší a výrazným přelivem ze šípkové a brusinkové marmelády.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme uvařit do osolené vody.
Krok 2: Cibule nasekáme nadrobno a na troše másla opečeme dohněda. Pak k nim vmícháme šípkovou marmeládu a když se rozpustí, přidáme brusinky. Vše zalijeme vínem a necháme zredukovat.
Krok 3: Mezitím slijeme brambory, rozmačkáme je a prošleháme s mlékem. Pak do kaše vmícháme pažitku a podle potřeby dosolíme.
Krok 4: Zredukovaný přeliv lehce osolíme a výrazněji opepříme. Je výborný, když je pikantnější (kdo má, může pikantní koření).
Krok 5: Krkovici opečeme nasucho na pánvi a podáváme s kaší a politou přelivem. Vše ještě ozdobíme pažitkou.
Zveřejněno 30. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovice se sladkým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpBX2
Moje poznámka
Krkovice se sladkým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpBX2
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 17 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 4 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 13 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 13 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 13 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
brambory,
sůl,
mléko,
pažitka,
cibule,
máslo,
marmeláda šípková,
marmeláda brusinková,
víno červené suché,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.