Uzené s cibulovým přelivem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

4 plátky uzeného masa
2-3 cibule
1 lžička cukru
1 stroužek česneku
1 lžíce hladké mouky
500 ml silného masového vývaru (i z masoxu)
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na směsi oleje a másla ji za stálého promíchávání opečeme dohněda (cca 15-20 minut na nízké teplotě). Zhruba v polovině času ji zasypeme lžičkou cukru, aby zkaramelizovala. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a necháme ho pouze rozvonět.
    Hotovou cibulku posypeme hladkou moukou, dobře prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme a dochutíme solí a pepřem. Tepelně opracované maso vložíme do omáčky prohřát.

Poznámka

Podáváme s bramborovým knedlíkem či noky a se špenátem, případně kysaným zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzené s cibulovým přelivem

  • Nekuchar Nekuchar

    Nudné uzené s bramborem to parádně nakopne. Spokojenost veliká.:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Elizo :-) dnes jsem uděla cibulový přeliv s Moravskou krkovicí podávanou s bramborovou kaší a bylo to výborné.:-p Jednou jsem ten cibulový přeliv zkoušela, ale nějak jsem to měla moc moukové. Nechutnalo mi to. Ale podle tvého receptu byla chuť skvěle vyvážená.:yes: Dávám bodíka +11 a přidávám fotku.

    Odpovědět

  • djany djany

    to vypadá krásně :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    celkem,rychlé a dobré papáníčko.;-)a fotečky jako vždy na jedničku:yes:+1:-K

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Eli:-Kv jednoduchosti je krása:yes:báječná kombinace;-)špenát :-pu nás též v kurzu je, uloženo k vyzkoušení 8.bodík zasloužený;-):yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mňam;-);-);-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Já bych si určitě pochutnala. Moje babička vařila cibulovou omáčku často, měla jsem ji moc ráda. Jednou jsem ji udělala rodině a nějak jsem s ní moc neuspěla. Bodík posílám jen za sebe :-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Díky za zájem, vařila jsem to včera k večeři, byla u nás ségra a strašně jí chutnalo, tak jsem se rozhodla vyfotit a podělit se...i když je to tak jednoduchý recept. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • mysulka mysulka

  • Svetlana Svetlana

    :yes::yes:určitě je to vynikající...smaženou cibulku můžeme, ráda vyzkouším...:-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Uzené s cibulovou omáčkou jsem ještě nedělala. Mám ho v ledničce,zrovna včera koupené, zkusím to udělat. Já dělám uzené buď s křenovou nebo česnekovou omáčkou.Tady na topkách jsem ho četla i s koprovkou.:-p:-K

    Odpovědět

  • jajine jajine

    výborná kombinace-uzené,cibule,česnek-chuťově to musí být moc dobré:-p:-p+1

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ajajaj, hned po ránu taková dobrota:-p. Já dělám uzené se švestkovou omáčkou, tahle cibulová nevypadá špatně. Ta lžička cukru stačí?

    Odpovědět

Tématické fráze: uzené s cibulovou omáčkou tepelně opracované uzené moukové noky uzený maso s cibulovou omáčkou přeliv na uzené maso cibulový přeliv na maso uzené na cibuli uzené maso s cibulovou omáčkou musí se moravské uzené vařit vařit tepelně opracované maso ? tepelně opracované uzené maso uzene tepelne opracovane cibulové třené noky reliš z červené řepy koupené tepelně opracované uzené maso uzene v cibulove omacce jak na koupené uzené maso uzené s česnekocibulovou omáčkou moravske maso tepelne opracovane musi se varit? jak opracovat moravske maso

Zapomněl/a jsem heslo