Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

Moučníky Řezy Doba přípravy: 1 hodina 26 názorů

Moučníky Řezy Doba přípravy: 1 hodina 26 názorů

Suroviny 4 - 6 porcí

Na formu o průměru 24 cm potřebujete :
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
100 g másla nebo kvalitního rostlinného tuku
1 vejce
2-3 lžíce studené vody
hladkou mouku na podsypávání
Na náplň je potřeba :
500 g měkkého tvarohu
250 g zakysané smetany
2 vanilkové cukry
2-3 lžíce cukru krupice
3 vejce
60 g čokolády 50% o obsahu kakaa
60 g mléčné čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.

  2. Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct na 180°C.

  3. Mezitím si připravte náplň. Čokolády rozpusťte ve vodní lázni, odložte je stranou a nechte zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici.

  4. Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou, podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké. Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160°C, a pusťte se do plnění.

  5. Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče.

  6. Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut.

Komentáře k receptu Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

  • Dajda Dajda

    Výborný, uspěla jsem s ním u celé rodiny. :yes: Vyhovuje mě těsto bez cukru i pravá čokoláda ve tvarohu. Jen bych možná na můj vkus přidala do těsta špetku soli. :-O

    Odpovědět

  • Dáša Dáša(neregistrovaná)

    výborný, ale asi jsem dělala něco špatně, i když jsem měla čokoládu rozpuštěnou, když jsem ji přidala do tvarohové hmoty, začala hrudkovatět, neměla jsem tu čokoládovou hmotu krásně hladkou. tak nevím, čím to je. jinak výborný, zkusím znovu.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Včera jsem koláč dělala, těsto se musí opravdu dát tenké na 2 mm, jinak je tužší a docela bez chuti. Náplň je ale výborná, doporučuji!!:-)

    Odpovědět

  • Mira Love Mira Love(neregistrovaný)

    blade2peter:
    Diky za super recept! Je mi uplne jedno, jestli je okopirovany, nebo ne ... vypada super uz na prvni pohled! urcite je Yummmy! A na rypajici skodolibce se vykaslete!
    Ja davam 100 bodu!:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Je mi jedno od koho je originál receptu,důležité je, že mě zaujal,tak jsem ho včera upekla:-)Všem moc chutnal:-p dávám 8 bodů:yes:;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezky připraveno:-K+10:-K:yes:

    Odpovědět

  • viilie viilie

    blade2peter:Tak si z toho nedělej žádnou hlavu a negativní komenty nečti. Přidávej recepty pro nás, co nám jde o dobrůtky :yes:;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    .bodblade2peter:moc pěkný, jak nahoře, tak na průřezu a tvarohové věci jsou moc chutné:-p Jsi šikula a máš ode mne 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • Tery-Veri-Tery Tery-Veri-Tery

    dala jsem ten recept na svuj web. je tam i tvoje uživatelske jmeno!:-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • jikabo jikabo

    Vypadá dokonale:yes:,přidávám bodík a ty komentáře...co dodat:-?... hlava mi to nebere.Díky za nápad,už se těším až ho upeču:-Dmňňňam

    Odpovědět

  • blade2peter blade2peter (autor receptu)

    nemyslel jsem to na nikoho přímo ,ale obecně ,protože lidi mi tady už ke třetímu receptu napsali okopírované tak jsem na to chtěl jen poukazát a napsat co si o tom myslím ,u tatarky mi to psali taky a přitom kdyby si ji udělali tak by si na ni moc pochutnali ,je výborná ,prostě se mě to zdálo od lidí nefér tak jsem k tomu chtěl něco napsat a zdravím paní Rebeku a jestli se jí to dotklo tak se omlouvám na ní to určené nebylo

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    viilie: Přesně tak, přeci je docela sebestředné si tu hrát na nějaké AUTORY... škoda úvah! :-K

    Odpovědět

  • janana janana

    viilie::-K:-K:-K:-)souhlasím s tebou, jsem na tom úplně stejně:-K

    Odpovědět

  • viilie viilie

    Mě je tedy úplně jedno odkud recept pochází. Hledám inspiraci a ne autora. Spíš mě zaráží, že si tím chcete kazit den, není to fuk??Raději si něco dobrého uvařím a upeču :-8. Ale je pravda, že sem chodím cca 3 roky, ale právě kvůli těmto komentům jsem nikdy nic nepřidala. Když mě něco zaujme (kdekoli) opíšu si to do knížky, upravím podle sebe, podle zkušeností. Rozhodně si tam nepíšu původ. Mám spoustu dobrých receptů, ale vůbec netuším kde sem je získala (kamarádky, tchýně, mamka, internet, kuchařky..)A možná je takových lidí víc, kteří sem raději nic nevloží.Takže škoda všech nezveřejněných receptů;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:pěkně popsaný krásný koláček..podařil se:-K:-K:-K:-..a Rebeky se taky zastávám,ta není z rodu zlomyslných rýpalů..

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: mramorovaný koláč kolač plný tvarohu tvarohový kolac mramorovaný tvarohový koláč tvaroh na koláče mramorovany kolac s tvarohem tvarohový mramorovaný koláč mramorový tvarohový koláč mramorovy kolac s tvarohom tvaroh na koláč koláč tvaroh čokoláda tvarohovy kolac s cokoladou mramorovy kolac s tvarohem tvaroh a čokoláda koláč z tvarohu koláč tvaroh a čokoláda mramorovy kolac prozeny.cz recepty tvaroh cokolada cokolado tvarohovy kolac