Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blade2peter

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 228 kJ /
3 401 kcal
Bílkoviny126,42 g
Tuky196,94 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 757 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy274,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky. Krok 2: Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct na 180°C. Krok 3: Mezitím si připravte náplň. Čokolády rozpusťte ve vodní lázni, odložte je stranou a nechte zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici. Krok 4: Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou, podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké. Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160°C, a pusťte se do plnění. Krok 5: Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Krok 6: Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut.

Zveřejněno 26. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vo8o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vo8o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Výborný, uspěla jsem s ním u celé rodiny. :yes: Vyhovuje mě těsto bez cukru i pravá čokoláda ve tvarohu. Jen bych možná na můj vkus přidala do těsta špetku soli. :-O

výborný, ale asi jsem dělala něco špatně, i když jsem měla čokoládu rozpuštěnou, když jsem ji přidala do tvarohové hmoty, začala hrudkovatět, neměla jsem tu čokoládovou hmotu krásně hladkou. tak nevím, čím to je. jinak výborný, zkusím znovu.

Včera jsem koláč dělala, těsto se musí opravdu dát tenké na 2 mm, jinak je tužší a docela bez chuti. Náplň je ale výborná, doporučuji!!:-)

Mira Love 21. 11. 2012 22:28
blade2peter:
Diky za super recept! Je mi uplne jedno, jestli je okopirovany, nebo ne ... vypada super uz na prvni pohled! urcite je Yummmy! A na rypajici skodolibce se vykaslete!
Ja davam 100 bodu!:yes::yes::yes::yes::yes:

Je mi jedno od koho je originál receptu,důležité je, že mě zaujal,tak jsem ho včera upekla:-)Všem moc chutnal:-p dávám 8 bodů:yes:;-)

Hezky připraveno:-K+10:-K:yes:

blade2peter:Tak si z toho nedělej žádnou hlavu a negativní komenty nečti. Přidávej recepty pro nás, co nám jde o dobrůtky :yes:;-)

.bodblade2peter:moc pěkný, jak nahoře, tak na průřezu a tvarohové věci jsou moc chutné:-p Jsi šikula a máš ode mne 9.bod:yes:

dala jsem ten recept na svuj web. je tam i tvoje uživatelske jmeno!:-):-):-):-):-)

Vypadá dokonale:yes:,přidávám bodík a ty komentáře...co dodat:-?... hlava mi to nebere.Díky za nápad,už se těším až ho upeču:-Dmňňňam

nemyslel jsem to na nikoho přímo ,ale obecně ,protože lidi mi tady už ke třetímu receptu napsali okopírované tak jsem na to chtěl jen poukazát a napsat co si o tom myslím ,u tatarky mi to psali taky a přitom kdyby si ji udělali tak by si na ni moc pochutnali ,je výborná ,prostě se mě to zdálo od lidí nefér tak jsem k tomu chtěl něco napsat a zdravím paní Rebeku a jestli se jí to dotklo tak se omlouvám na ní to určené nebylo

viilie: Přesně tak, přeci je docela sebestředné si tu hrát na nějaké AUTORY... škoda úvah! :-K

viilie::-K:-K:-K:-)souhlasím s tebou, jsem na tom úplně stejně:-K

Mě je tedy úplně jedno odkud recept pochází. Hledám inspiraci a ne autora. Spíš mě zaráží, že si tím chcete kazit den, není to fuk??Raději si něco dobrého uvařím a upeču :-8. Ale je pravda, že sem chodím cca 3 roky, ale právě kvůli těmto komentům jsem nikdy nic nepřidala. Když mě něco zaujme (kdekoli) opíšu si to do knížky, upravím podle sebe, podle zkušeností. Rozhodně si tam nepíšu původ. Mám spoustu dobrých receptů, ale vůbec netuším kde sem je získala (kamarádky, tchýně, mamka, internet, kuchařky..)A možná je takových lidí víc, kteří sem raději nic nevloží.Takže škoda všech nezveřejněných receptů;-)

:yes:pěkně popsaný krásný koláček..podařil se:-K:-K:-K:-..a Rebeky se taky zastávám,ta není z rodu zlomyslných rýpalů..

Tématické fráze:
mramorovaný koláč, kolač plný tvarohu, tvarohový kolac, mramorovaný tvarohový koláč, tvaroh na koláče, mramorovany kolac s tvarohem, tvarohový mramorovaný koláč, mramorový tvarohový koláč, mramorovy kolac s tvarohom, tvaroh na koláč, koláč tvaroh čokoláda, tvarohovy kolac s cokoladou, mramorovy kolac s tvarohem, tvaroh a čokoláda, koláč z tvarohu, koláč tvaroh a čokoláda, mramorovy kolac, prozeny.cz recepty, tvaroh cokolada, cokolado tvarohovy kolac

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, vejce, voda, mouka hladká, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, čokoláda 50%, čokoláda mléčná

Přidat fotografie receptu