Postup přípravy
Krok 1: Svaříme 125 ml bílého vína se lžičkou cukru a 1 hřebíčkem asi na třetinu objemu.
Krok 2: Vyjmeme hřebíček, přidáme po dvou lžících rajčatového a šípkového protlaku, 1 lžičku citrónové šťávy, špetku soli a mletého pepře. Společně promícháme.
Krok 3: Zalijeme 125 ml šlehačky a necháme přejít varem. Podáváme k pečené zvěřině.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípková omáčka gratte cul
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZ1Y
Moje poznámka
Šípková omáčka gratte cul
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZ1Y
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 22 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 30 minutami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 3 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 9 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek 15. 6. 2025 15:57
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Suroviny:
víno bílé,
cukr krupice,
koření hřebíček,
protlak rajčatový,
protlak šípkový,
šťáva citronová,
sůl,
pepř,
smetana ke šlehání
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.