Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS

Brutzel-Svejk Kuchař: Brutzel-Svejk

Doba přípravy: 30 min, doba grilovani 1,5 hodiny dle masa Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

1,5 kg krkovičky bez kosti
Na marinádu:
2 PL mletého koriandru
2 PL mletého černého pepře
2 PL tymiánu
1 PL mletého Chilli (může být i méně)
1 PL mletého římského kmínu
2 PL sušené majoránky
2 PL sušeného oregana
2 PL mleté sladké papriky
1 PL sušené cibule
1 PL granulovaného česneku
0,5 polévkové lžíce skořice
150 ml olivového oleje
500 g bílého jogurtu
velká cibule
2 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suché přísady smíchat, nalít olej a jogurt a znovu promichnout.

  2. Do tak připravené marinády nastrouháme na hrubo cibuli a protlačíme česnek.

  3. Mášo bez kosti nakrájíme na asi tak 5 mmm silné plátky, které jednotlivé a oboustranně potřeme marinádou. Doba marinování je 24 hodin. Nejlépe v kastrolu s víkem a v lednici.

  4. Druhý den je maso možno grilovat na rožni, ale přidám zítra fotku kde je možnost přípravy i v troubě.

  5. Ořezáváme pak každou půl hodinky vrstvy masa. Dobrou chuť přeje Švejk.

Poznámka

zitra i s fotkama. Ted plnim muj slib.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 108 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS

  • salsaro salsaro

    ta fotka je jak zbytek neceho:-(:-!:yes::-//

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    není, to je Jack Ribber:-D:-D

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk(autor receptu)

    Cekal jestli neco spadne ze stolu, ale nic nezustalo vse se snedlo.:-D Je to Tibet Terrier.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    A co ten pejsek na poslední fotce? Jsem asi zpomalená, ale nerozumím souvislost s receptem:-S Jen tak mimochodem, je to westík?:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já jsem zatím nesehnala ani ten římský kmín. Hypernova ho holt nemá:-(. Tohle je oprav du super recept a právem mu náleží plus;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    ;-):-pŽe vy chlapi máte tak vytříbené chuťové buňky:-ONeříkám,že ženy ne,ale vy kluci jste v různých chutích takoví citlivější:-*mňam+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-O Jsem celej nadšenej, už jsem ti poslal soukromou zprávu.
    Pro upřesnění, cumin se prodává pod jménem Římský kmín, dlouho jsem nad tím pátral.;-) Bod snad samozřejmě, první:-!

    Odpovědět

Tématické fráze: gyros recept jak grilovat gyros mail nasz-bs.pl loc:cz mail bs.ynxh.com loc:cz mail ynxh.com loc:cz mail argo-cr.com loc:cz masa@michimoto.co.jp loc:cz mail bs-ja.co.jp loc:cz recept na gyros mail michimoto.co.jp loc:cz moszczenica@bs.mrbank.com.pl loc:cz mail bs.mrbank.com.pl loc:cz jak grilovat giros mail argo-bs.co.jp loc:cz popiotrkow@bs.mrbank.com.pl loc:cz bs_school@bs-ja.co.jp loc:cz aleksandrow@bs.mrbank.com.pl loc:cz gyros gyros na grilu recept jaj grilovat gyros

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít