Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní punč z bílého vína

Chladné zimní večery si můžeme snadno zpříjemnit horkým nápojem. Zimní punč zahřeje doma u knížky nebo venku s přáteli na adventních trzích. Kombinace jablečného džusu, bílého vína a ovoce dochutí také směs zimního koření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 15 min

95 min (80 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Chemicky neošetřený bio citron omyjeme a nakrájíme na tenké čtvrtky. Jablko rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádřinec a z každé čtvrtky nakrájíme tenké plátky. Krok 2: Plátky jablka dáme do hrnce, přidáme koření, víno a džus. Promícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Toto je důležitý krok, chutě se propojí. Krok 3: Po této době dáme hrnec na sporák a pomalu směs prohřejeme tak, aby byla horká, ale ne vařící, punč nesmí dosáhnout bodu varu. Poté z punče vyjmeme koření a podáváme.

TIP: Využití sáčků na koření při vaření

Zveřejněno 9. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní punč z bílého vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vJB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní punč z bílého vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vJB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
citron bio, džus jablečný, víno, jablko, skořice celá, koření hřebíček, badyán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu