Farmářské bagety nebo bulky
Suroviny
Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)
Nutriční hodnoty
Energie | 7 704 kJ / 1 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,25 g |
Tuky | 9,77 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 368,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.
U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)
Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2022 13:18

7. 3. 2022 19:27
28. 6. 2021 18:43

28. 6. 2021 09:25


23. 6. 2021 17:53

23. 6. 2021 17:23

23. 6. 2021 15:21
(Sused naťahoval krk cez plot a evidentne nasával vôňu z pečenia...

24. 5. 2020 08:48

22. 5. 2020 19:36
22. 5. 2020 19:29

Jen těch osm kusů


18. 5. 2020 09:31

Stejně postupuju při pečení chleba. Kdysi jsem dostala kvásek (už ani nevím, jak je to dlouho, minimálně 5 let) s návodem, jak na to. Chleba se peče v nádobě a lze ho udělat jen z hladké pšeničné mouky včetně přikrmování kvásku. Od té doby peču podle stále stejného rituálu a celá ta léta živím stejný kvásek - dokonce s ním jezdím i na letní byt. Jen obměňuji mouky, střídám klasickou hladkou s celozrnnými, pšeničnou, žitnou, špaldovou, přidávám třeba slunečnicová semínka nebo ovesné vločky atd. Kvásek už teď živím žitnou celozrnou moukou. Mám pokaždé jiný chleba, ale postup zůstává!

15. 5. 2020 09:54
15. 5. 2020 08:29


14. 5. 2020 18:29

14. 5. 2020 15:26







Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Plněné rybí filety se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami

Šunkové rolky plněné vaječnou směsí
Přidáno před 4 hodinami

Velikonoční nádivka (dělená strava ZV)
Přidáno před 14 hodinami

Krémová polévka z pečené mrkve
Přidáno před 17 hodinami

Kuřecí maso se žampiony a pórkem na smetaně
Přidáno před 20 hodinami

Kuskusový dezert s ovocem a ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
uvařil/a Fitulka
před 16 minutami

Gnocchi, zelí a uzené - 3v1
uvařil/a Martin87
před 20 minutami

Hovězí guláš
uvařil/a PanKuba
před 56 minutami

Nivové těstoviny
uvařil/a JosefMrazek
před 1 hodinou

Knedlík z domácí pekárny
uvařil/a Rasice
před 3 hodinami

Zavařování ořechových jader
uvařil/a blanka12
před 3 hodinami

Banánové vafle
uvařil/a Markeeta
před 3 hodinami

Kuřecí nudličky na kmínu
uvařil/a tara23
před 3 hodinami

Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
uvařil/a Kozakova
před 3 hodinami

Pudingovo-tvarohové polštářky
uvařil/a maty18
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká
Farmářské bagety nebo bulky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmQ5
66 názorů