Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota7 704 kJ / 1 841 kcal
Bílkoviny59,25 g
Tuky9,77 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol0 mg
Sodík6 410 mg
Sůl16,00 g
Sacharidy368,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.

U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)

Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Veronika.Hrozna

28. 6. 2021 19:43

magdalenka: Su nadherne a ta striedka:yes: mozem iba zavidiet.

Merylas

28. 6. 2021 10:25

magdalenka: Děkuji za vyzkoušení a moc hezké foto.. :-* :-K

magdalenka

23. 6. 2021 18:53

Eja57: mám prvú remosku v živote, tak sa zoznamujeme...myslím, že budeme kámošky. :-8 Pečivo a chlieb kupujem sporadicky, pečiem svoje. Zohrievať sa pri rúre sa mi už nechcelo a remoska maká na terase.

Eja57

23. 6. 2021 18:23

magdalenka: ty jsou kraaaasne:yes:

magdalenka

23. 6. 2021 16:21

Dnes som na terase piekla v remoske z tohto cesta bulky. Doba pečenia 45 minút, najbližšie asi ku koncu prikryjem alobalom. Zdajú sa mi tmavšie, ale ja to vychytám...Remosku mám teflónovú, tak som nepodložila papier.
(Sused naťahoval krk cez plot a evidentne nasával vôňu z pečenia...:-D)

Merylas

24. 5. 2020 09:48

zdenka.s: Děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že chutnaly. :-K

zdenka.s

22. 5. 2020 20:36

BILKOVAI : moc se mi líbí nápad , udělat z tohoto těsta chleba , určitě upeču .Jen jsem se chtěla zeptat , jak velkou máte ošatku , chci si koupit ,tak abych někoupila malou , není zrovna levná

zdenka.s

22. 5. 2020 20:29

Merylas : vynikající bulky :yes: příště jen přidám půl lžičky soli , ale to je na chuti každého ,jinak moc dobré
Jen těch osm kusů :-O udělala jsem deset a že to byly kusani :-). nová stálice v jídelníčku

Dajda

18. 5. 2020 10:31

magdalenka: Milá Magdalenko, nebudu se přece chlubit cizím peřím! Jen mám vždycky radost, když se rohlíky znovu a znovu povedou a občas to nevydržím a musím Tě znovu pochválit! Podnikám pouze variace na dané téma, obměňuji mouky a tekutiny, ale váhový poměr a postup zůstává Tvůj, a to je podstatné! :yes: Vím, že někteří autoři mají ve zvyku běžet s každou sebenepatrnou obměnou na trh, nafotí, vymyslí název typu Moje rohlíky nebo Rohlíčky naší babičky a hup sem se zdánlivě novým receptem, každý bod je přece dobrý, ale mě těch mých 93 receptů úplně stačí - se zdejšími hvězdami, jako jsou cathleen, zizala nebo mika a další soutěžit sice nemohu, ale ani nechci. Prostě mám radost, že se dílo, k němuž mě inspiroval někdo svým receptem daří. Pamatuješ, jak jsem Ti psala, že ty mé první rohlíky byly taky úplně placaté?

Stejně postupuju při pečení chleba. Kdysi jsem dostala kvásek (už ani nevím, jak je to dlouho, minimálně 5 let) s návodem, jak na to. Chleba se peče v nádobě a lze ho udělat jen z hladké pšeničné mouky včetně přikrmování kvásku. Od té doby peču podle stále stejného rituálu a celá ta léta živím stejný kvásek - dokonce s ním jezdím i na letní byt. Jen obměňuji mouky, střídám klasickou hladkou s celozrnnými, pšeničnou, žitnou, špaldovou, přidávám třeba slunečnicová semínka nebo ovesné vločky atd. Kvásek už teď živím žitnou celozrnou moukou. Mám pokaždé jiný chleba, ale postup zůstává! :-)

magdalenka

15. 5. 2020 10:54

Dajda: moje rohliky su davno tvoje...si lepsia. A nerob si z tohoto rec. problem... Mne sa kopa veci na prvykrat nevydari a to som v kuchyni tiez dlhe roky... Niekedy to vzdam, niekedy sa vyspickujem a idem zas do toho.

Dajda

15. 5. 2020 09:29

magdalenka: Zatímco s Tvými rohlíky bych mohla do soutěže Master Chef :-D, bagety se mi nedaří. Vždycky mi z nich vyjde zpláclá veka. Pravda je, že jsem to zkoušela jenom 2x , podruhé právě včera. Recept jsem sice našla v nějakém časopise, ale byl takřka totožný s tímto, bylo tam více tekutiny, jen místo cukru med. Těsto bylo po vykynutí opravdu jako pěna, ale po upečení to nebyly bagety, ale zpláclé veky. :-( "Chrumkavost" se vytratila rychlostí blesku. Nicméně struktura střídky byla stejná jako na obrázku od Merylas. Nakrájením na kousky a rozpečením se velmi vylepšily, a tak skončily rozkrájené na kousky v mrazáku. Taky fajn, ale nedá mi to!

Merylas

14. 5. 2020 19:29

alus.s: Ali, děkuji. Jak za pochvalu, tak i foto.:-*

alus.s

14. 5. 2020 16:26

Upečeno na zítřejší grilovačku <3 Neměla jsem čerstvé droždí, dáno 10 g sušeného. Samosebou jsem musela ochutnat ... výborná chlebová chuť, vláčné a slané jsou akorát <3 :yes::yes::yes: ... Maruško, velká pochvala :-K Pečeno na prostř. roštu 23 min na 200°C. Bodík letííííí :-D

Merylas

10. 3. 2020 17:25

magdalenka: :-) Díky za další foto. :-) Jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

magdalenka

8. 3. 2020 21:21

Merylas: dnes podvečer som piekla zas...:-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká

TopRecepty.cz

Farmářské bagety nebo bulky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmQ5