Tatrankové cukroví
Toto jednoduché cukroví má zajímavou chuť díky strouhané tatrance přidané přímo do těsta. Díky skořici a mletým vlašským ořechům pěkně voní. Cukroví ozdobíme libovolnými oříšky.
Postup přípravy
Krok 1: Obě tatranky nastrouháme na jemném struhadle. Do misky odvážíme mouku, dále přidáme celé vejce, moučkový cukr, změklé máslo, rozemleté vlašské ořechy, mletou skořici a přidáme také nastrouhané tatranky.
Krok 2: Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici několik hodin odpočinout, nejlépe přes noc do druhého dne.
Krok 3: Pak těsto vyjmeme z lednice a znovu zlehka propracujeme. Potom rychle tvarujeme malé kuličky a oválky, aby se těsto moc nezahřálo. Do středu kuliček vmáčkneme lískový nebo vlašský oříšek, do oválků například arašídy nebo mandli.
Krok 4: Cukroví klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na teplotu 150 °C. Pečeme přibližně 20 minut.
Zveřejněno 20. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatrankové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wN6
Moje poznámka
Tatrankové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wN6
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 6 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 13 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 4 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 6 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 6 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 6 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 7 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 7 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 8 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 9 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 12 hodinami
Suroviny:
tatranka,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
ořechy vlašské,
skořice,
arašídy
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.