Tymiánové kuře s olivami

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 10 + 60 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

300 g horních kuřecích stehen
1 lžíce mouky
sůl
pepř
1 cibule
600 ml kuřecího vývaru
100 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje
4 plátky anglické slaniny
6-8 malých brambor
10 zelených oliv
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička tymiánu (čerstvý nebo sušený)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme. Zahřejeme olej na střední teplotu a opečeme kuřecí stehna. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, tak asi 4 minuty, aby zesklovatěla. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme tak 1 minutu.

  2. Přilijeme vývar a víno, přidáme tymián čerstvý i sušený (máte-li dost čerstvého, dejte více snítek a vynechte sušený) a zakryjeme. Přivedeme k varu a teplotu snížíme, aby se kuře dusilo. Asi 15 minut. Přidáme tymián. Čerstvý nebo v kombinaci se sušeným (případně jenom sušený).

  3. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na proužky, přepůlené brambory a vaříme odkryté asi 25 minut, dokud brambory nejsou měkké. Pak ještě přidáme zelené olivy, promícháme a vaříme ještě 5 minut.

Poznámka

Není to nějak složitá záležitost, takže se do přípravy může pustit i naprostý začátečník. Recept také s postupem krok za krokem na http://www.mojetara.cz/recipe/tymianove-kure-s-oli....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tymiánové kuře s olivami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuře s olivami kuře na olivách pečené kuře s olivami tymianove kure kureci s olivami recept letní kuře kure na oli kuře olivy recept