Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masarykovo cukroví

O tradičním staročeském cukroví plném ořechů se traduje, že bylo tatíčka Masaryka nejoblíbenější. A tím se může stát i pro vás. Je křehké, máslové, křupavé díky oříškům a sladké po obalení ve vanilkovém cukru.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 52 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 12 min

52 min (40 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celé ořechy namočíme nejlépe přes noc do vody, alespoň na 2 hodiny. Druhý den je nasekáme nahrubo a z ořechů, másla, mouky, žloutku a krupicového cukru vypracujeme těsto.  Krok 2: Z těsta vytvarujeme válečky o průměru asi 4 cm a ty dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice, aby se nám s nimi lépe pracovalo. Krok 3: Válečky potom nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Plátky dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 12-15 minut, až začnou kolečka mírně hnědnout.  Krok 4: Moučkový cukr smícháme v misce s vanilkovým cukrem a v této směsi ještě teplé cukroví obalíme.

TIP: Jak vyrobit domácí vanilkový cukr

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masarykovo cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgNJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masarykovo cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgNJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ořechy vlašské, máslo, mouka hladká, žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu