Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Na Madeiře můžeme kromě krásné přírody a pestrých květin obdivovat i lahodná místní jídla. Ochutnejte tento vánoční perník s voňavým kořením, trochou alkoholu a citrusovou šťávou.
Postup přípravy
Krok 1: Předem namočíme rozinky či švestky v alkoholu.
Krok 2: Všechny suché ingredience a sušené ovoce smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, sádlo, melasu, alkohol a šťávu z obou citrusů. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn mísy. Těsto necháme přikryté uležet přes noc.
Krok 3: Po odležení dáme těsto nejlépe do kulaté formy, aby bylo cca 2-3 cm vysoké - při pečení ještě nabyde. Ozdobíme oloupanými mandlemi a pečeme na 170 °C 20-25 minut.
Krok 4: Po upečení a vychladnutí vyndáme perník z formy a zabalíme do celofánu a alobalu a necháme dva týdny odležet. Konzumovat ho ale můžeme okamžitě.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQJ9
Moje poznámka
Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQJ9
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 25 minutami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 26 minutami
Krkovička s liškami
Sahula před 28 minutami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 31 minutami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 40 minutami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 3 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 4 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr třtinový,
melasa,
soda jedlá,
sůl,
pomeranče,
citron,
víno portské,
sádlo,
máslo,
koření,
rozinky,
alkohol,
kůra citronová kandovaná,
mandle loupané
Komentáře (1)